"Олександрійська правда" тепер у Facebook

вівторок, 24 липня 2018 р.

У мікрорайоні 8 школи виявили сказ


     20 липня у мікрорайоні 8 школи було виявлено сказ домашнього кота, який вкусив господарку.
У зв’язку з цим терміново проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Олександрійській міській раді.

За рішенням комісії оголошено неблагополучним пунктом по сказу будинок 3 по вул.Пантаївській та загрозливу зону, обмежену річкою Березівкою, вул.Єфремова, вул.Запорізькою та вул.М.Бендерова.
На території загрозливої зони заборонено проведення виставок, виводок собак, вивезення за його межі собак, котів і диких тварин. Комісією також затверджено план комплексних заходів щодо ліквідації вогнища сказу тварин (кота) на неблагополучній території. Міській державній лікарні ветеринарної медицини доручено провести профілактичні щеплення тварин проти сказу в неблагополучній зоні та на прилеглих територіях.

Правоохоронці повинні вимагати від мешканців міста дотримання «Правил утримання собак і котів». В разі виявлення порушень притягувати винних до адміністративної відповідальності. А власникам тварин необхідно постійно дотримуватись «Правил утримання домашніх тварин в м.Олександрії» затверджених рішенням Олександрійської міської ради №678 від 20 травня 2008року, доставляти тварин до міської державної лікарні ветеринарної медицини і забезпечувати надійну фіксацію тварин для проведення ветеринарного огляду та щеплення.

Немає коментарів:

Дописати коментар