"Олександрійська правда" тепер у Facebook

середу, 24 січня 2018 р.

Індустріальний парк в Олександрії передбачає створення 1336 робочих місць



На  сесії  депутати міської ради  затвердили Міський інфраструктурний план Стратегії сталого розвитку міста Олександрії до 2030 р. Цей документ охоплює різні галузі промисловості , згідно чого розроблено 9 сердньострокових і 49 короткострокових програм , які треба реалізувати в місті протягом кількох років. Одна із програм, на яку покладають великі надії, це створення Індустріального парку. Над документом працювало чимало спеціалістів і його впровадження розраховано до 2026 року. Передбачають, що  завдяки створенню Індустріального парку в місті додасться 1336 робочих місць на  підприємствах, що з»являться на території цього парку ( колишній м»ясокомбінат).
Передбачено й галузеві напрямки цих підприємств – це переробка сільгосппродукції (400 робочих місць), легка промисловість (250 робочих місць), виробництво побутової техніки (380 робочих місць) та ін.. Тобто такі підприємства мають  з»явитися на цій території як тільки буде дозвіл на їх  облаштування.
На реалізацію проекту Індустріального парку необхідно 54 млн. грн.. З них 6 млн. грн.. планують направити з міського бюджету, решта  48 млн. буде залучена від інвесторів та державного бюджету, розповів заступник міського голови С. Гриценко.

На наступну сесію буде винесено саму Концепцію і як тільки вона буде схвалена депутатами і визначена земельна ділянка з присвоєним кадастровим номером, документи
 подадуть  у   Міністерство  економічного розвитку для включення до переліку Індустріальних парків  України. На сьогоднішній день їх зареєстровано 48, а працює поки що 4. 

1 коментар:

  1. Не встигли промайнути два роки!, а бумажка(концепція), ну майже готова..)) Оце так стартанули!

    ВідповістиВидалити