"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 14 травня 2018 р.

Відсутність гідрантів в місті ускладнює роботу пожежників



Рятувальники на засіданні комісії з техногенної та екологіної безпеки попередили представників міської влади, що в місті існує проблема  в сегменті цивільного захисту. Це пов»язано з недостатньою кількістю джерел водопостачання для поповнення водою пожежних машин. Про це говорив начальник Олександрійського МРВ Управління ДСНС в обласі Д.Колісник. За його словами з початку року рятувальниками було здійснено 100 оперативних виїздів на виклики громадян, з яких 46 – на пожежі.
 Під час гасіння пожеж  рятувальній службі доводиться використовувати джерела зовнішнього протипожежного постачання. Але не всі райони міста забезпечені необхідною кількістю гідрантів для дозаправки  пожежних автомобілів водою. Тому в пошуках таких джерел рятувальникам доводиться втрачати  час під»їзду до місця пожежі а також додатковий бензин . Тож перед керівництвом міста поставлено завдання посприяти облаштуванню 30 додаткових гідрантів. На сьогодні в Олександрії на балансі водоканалу знаходиться 382 гідранти з яких 13 потребують ремонту або заміни. Як зазначив директор ОВКД ОКВП «Дніпро –Кіровоград» А.Дюбкін,  в місті виділили 12 тис. грн. для ремонту гідрантів, але коштів треба значно більше Один гідрант коштує в середньому від 3 до 6 тис. грн.., а їх треба 30, та ще слід додати кошти на їх встановлення. Тож на засіданні комісії було прийнято рішення закласти відповідні затрати в формування міського бюджету на наступний рік в рамках Програми цивільного захисту по поліпшенню пожежогасіння. В с. Звенигородці рятувальники попрохали обладнати пірс та під»їзд до річки Інгулець для дозаправки водою пожежних машин, так як гідрантів там взагалі немає.

Головуючий на засіданні комісії заступник міського голови А.Некрасов пообіцяв усі ці питання винести на обговорення міському голові для прийняття рішення

Немає коментарів:

Дописати коментар