"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 2 квітня 2018 р.

До 1 червня обласні державні адміністрації мають затвердити розміри щомісячних виплат пільговикам




 Уряд радить органам місцевого самоврядування змінити філософію як у відношенні до пільговиків, так і до перевізників.
У Кабміні переконані, люди повинні отримувати гроші на руки і самостійно оплачувати проїзд у тому чи іншому громадському транспорті на міських, приміських та міжміських маршрутах.
Такий підхід припинить потік скарг про те, що пільговикам-чорнобильцям, учасникам бойових дій, дітям із багатодітних сімей, ветеранам військової служби, особам з інвалідністю відмовляють у безкоштовному проїзді в громадському транспорті, з одного боку.  А з іншого – не буде нарікань перевізників, які заявляють про свої фінансові втрати. 

Тож, уже до 1 червня обласні державні адміністрації мають затвердити розміри щомісячних виплат пільговикам.  А органи місцевого самоврядування – міські, районні та селищні ради – повинні вирішити: давати гроші людям на проїзд на руки чи залишити все, як є зараз.
Кожен регіон визначить середню вартість поїздки саме в цій області і, вже виходячи з рівної кількості поїздок, затвердити мінімальну гарантовану суму виплати за формулою: середня вартість проїзду в місцевому транспорті / соціальна норма поїздок. Таким чином люди матимуть змогу використовувати кошти на власний розсуд.
Постановою Уряду визначено соціальний мінімум, який обов’язково має бути монетизований – це 30 поїздок на місяць на різні види транспорту.
Орган місцевого самоврядування має право варіювати кількість поїздок і відповідно надавати пільговикам для цього кошти.
За попередніми підрахунками Мінсоцполітики, в середньому на людину в місяць на проїзд потрібно 150-200 гривень. Щоб не створювати зайвих незручностей для людей, запропоновано синхронізувати дані Пенсійного фонду та органів соціального захисту населення: кошти пільговикам можуть надходити на їхні рахунки, де вони отримують свої соціальні виплати – пенсії, допомогу тощо.

За інформацією департаменту інформації та комунікацій з громадськістю

Немає коментарів:

Дописати коментар