"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 6 листопада 2017 р.

Священики і прихожани Олександрійської єпархії поділилися своєю кровью з хворими




 По благословенню єпископа Олександрійського і Світловодського та за ініціативи громадської організації «Серце матері», заснованої при Олександрійській єпархії в місті розпочалася доброчинна  акція по здачі крові для хворих дітей та дорослих, які потребують такої допомоги.
Добрий приклад для всіх олександрійців показали священнослужителі єпархії, матушки  та прихожани храмів. До них приєдналися і військовослужбовці в\ч 2269.


  У понеділок, 6 листопада донори зібралися на території Міської лікарні №1 біля храма Святого мученика Пантелеімона Цілителя. Дехто з них це робив вперше, а де в кого це вже кількорічна практика, але для православних єпархії це перша благочинна акція по здачі крові. Перед храмом вранці єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп відслужив молебень на початок доброї справи. Присутні мололися за здоров»я рідних і близьких та хворих, які  сьогодні потребують допомоги. Владика окропив усіх святою водою і благословив на  доброчинність.
Примітним є й те, що акція розпочалася в день, коли вшановують ікону Божої  Матері « Всіх скорботних Радість» .Згідно з переказами, перше чудо від ікони з назвою «Всіх скорботних Радість» відбулося в 1688 році. Рідна сестра патріарха Іоакима Євфимія, довгий час страждала невиліковною хворобою. Одного ранку під час молитви вона почула голос: «Євфиміє! Іди в храм Преображення Сина Мого; там є образ, іменований «Всіх скорботних Радість». Нехай священик відслужить молебень з водосвяттям, і отримаєш зцілення від хвороби». Євфимія виконала повеління Пресвятої Богородиці і зцілилася. Це сталося 6 листопада 1688 (24 жовтня за ст.ст.). На згадку про це було встановлено святкування ікони, а храм отримав найменування чудотворного образу. Перед іконою Божої Матері «Всіх скорботних Радість» моляться в розпачі, скорботі, в пошуку розради і захисту, а також при невиліковних хворобах. Божа Матір «Всіх скорботних Радість» є Покровителькою сиріт і убогих, скривджених, пригноблених і стражденних


  Говорячи про донорство єпископ Боголєп зазначив, що це великий духовний і фізичний подвиг. Жертовність кожного  не залишиться непоміченою Господом, бо люди діляться не лише своєю кров»ю, а часткою свого життя, своєю духовністю « Думки й стан з якими ви будете здавати кров перейдуть разом з нею до хворого, тому обов»язково  повинен бути позитивний настрій, віра у зцілення . Не потрібно боятися, я впевнений, що Господь обов»язково віддячить вам за це, -наголосив єпископ,- до того ж лікарі запевняють що донорство позитивно впливає на здоров»я та фізіологію людини».
Після молебня до  відділення трансфузіології направилися кілька десятків донорів на чолі зі священиками. Там їх радо зустріли працівники відділення і розпочали процедуру забору крові. У бажаючих здати кров  записали  персональні дані, перевірили стан здоров»я, взяли пробний аналіз крові на визначення групи та інших показників. Доки батюшки займалися оформленням, організаційними моментами, поїли донорів чаєм, матушки показали приклад жертовності й першими зайшли  до кабінету переливання крові. Одними з перших поділилися кровью матушка Ксенія, матушка Дорофея, матушка Людмила, отець Михаїл, прихожани Ольга, Валентина та ін..


Завідувач відділенням трансфузіології Наталія Гончар зазначила, що за всю історію існування пункту переливання крові, а тепер відділення  трансфузіології це перша така акція  благочинства з боку священиків єпархії та прихожан. Сьогодні значно зменшилась кількість бажаючих здавати кров, та й з боку держави немає матеріальної підтримки цих людей. Раніше були постійні донори з почесними званнями, але зараз, на жаль, багато людей з  поганим здоров»ям, з хронічними хворобами, молодь часто мігрує – йде на службу в армію, виїздить на навчання, чи на місце роботи, тож потреба в таких людях завжди є. Наталія Дмитрівна подякувала  священикам за організовану акцію і за турботу про хворих.

Єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп підкреслив, що це лише початок доброчинної акції, вона буде безстроковою і закликав долучатися до неї усіх небайдужих олександрійців.

Немає коментарів:

Дописати коментар