"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 6 листопада 2017 р.

Школи звітуватимуть куди поділи кошти




До 1 грудня загальноосвітні навчальні заклади Кіровоградщини повинні оприлюднити інформацію про надходження та використання коштів.
На цьому наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, інформують на сайті ОДА.

Він підкреслив, що відповідно до норм Закону "Про освіту", частина яких вже набула чинності, освітні заклади мають оприлюднювати фінансову звітність.
"До 1 грудня на веб-сайтах всіх шкіл має з'явитися інформація щодо надходження та використання коштів з усіх джерел фінансування: субвенції на заробітну плату, коштів місцевих бюджетів та благодійних внесків батьків", - зауважив посадовець.
Така звітність, на переконання Сергія Коваленка, продемонструє, що кошти батьків у розвиток шкіл є досить незначними і їх можна замістити коштами із місцевих бюджетів.
"У випадку, якщо будуть мати місце факти або інформація про обіг батьківських коштів в школах, а це означає незаконні фінансові операції - хтось має понести відповідальність за незаконний обіг готівки в закладах" – додав він.
Моніторинг  заплановано провести протягом грудня.


1 коментар:

  1. А що є ще вакансії заступників в ОДА(?), для понесення відповідальності(!), за незаконний обіг готівки?(за побори з батьків через батьківські комітети, шоб простіше - не так замислувато, як "обіг готівки"...)

    ВідповістиВидалити