"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 2 вересня 2019 р.

Так хто ж має доплачувати в бюджет за І-й поверх “швейки”?



2 вересня 2019 року о 13 годині під головуванням Сергія Ракути відбулося засідання земельної комісії щодо збільшення орендної ставки окремим підприємцям міста до 12% з початково обумовлених 3%.
На комісію, яка намагалася зібратися ще у п`ятницю, прийшло троє з шести її членів, доповідав начвідділу з земельних питань Олександр Купченко.
На засіданні був присутній і представник-орендар, Валерій Миколайович Проквас. 
Валерій Миколайович запитав: “Скажіть, будь ласка, на виконкомі 22 серпня було озвучено, що до нас на територію підприємства не пустили комісію від міськради. Покажіть мені цих людей, членів тієї комісії. Просто хочеться подивитися їм  у вічі!”
Німа сцена. Присутні просто опустили очі в папери. Після чого Олександр Васильович Купченко сказав: “ Ми направили Вам із цього питання листа. ”
Валерій Миколайович відповів, що так, лист із повідомленням прийшов за адресою, Ганна Іванівна Проквас отримала його 22 серпня, але лише через дві години після того, як згаданий виконком закінчив свою роботу.
Усі тихенько почали мовчати далі.
Після цього Валерій Миколайович підняв ще одне питання: “Нашому з вами договору щодо 3% ставки на цій території уже три роки. Орендні ділянки визначені в ньому як А, Б та В. Якщо на Б (перший поверх, що виходить на проспект) можна знайти комерційну складову діяльності, то на А та В така складова абсолютно відсутня. Тому що А і В — це промислове виробництво. То яким же тоді чином Ви збираєтеся піднімати орендну ставку там, де просто не існує складової для подібного підняття?
У 2010 році Степан Кирилович Цапюк не надавав нам ці території в оренду просто в тупу, а в 2016 році всі питання були узгоджені, в тому числі по тому ж таки першому поверху (територія Б)”.
Тоді Оксана Головачова, представник “Опоблоку”, запропонувала просто дорахувати орендні кошти по території Б, починаючи з 2016 року.
Та я і не проти, - сказав Валерій Миколайович Проквас. - Та тільки доплатити в такому випадку повинен той, хто є порушником. Та якщо йти за такою логікою, то це має зробити не Проквас, а саме Цапюк. Тому що саме Степан Кирилович, який мав тоді попередньо перевірити правильність орендної ставки, поставив 2016 року свій підпис на документі про орендну ставку в 3%”.
Справді, виходить так, що 2016 року Прокваси були праві, а тепер раптом виявилися неправими. Мабуть, вітер не звідти подув чи як? Хіба що на зміну точки зору ЦСК про Проквасові земельні оренди вплинуло надання одного з приміщень “швейки” команді “Зе” на час парламентських виборів.
Цікаво, згадав би чи ні Степан Цапюк про орендні ставки з метою наповнення Олександрійського міського бюджету, якби не програв вибори представнику команди “Зе”?

2 коментарі:

  1. А про те, що приміщення шв.ф-ки це Цілісний Майновий Комплекс, ніхто не згадав!?

    ВідповістиВидалити
  2. ЭТИМ ХМЫРЯМ ПОХЕР, ГЛАВНОЕ УДОВЛЕТВОРИТЬ СВОИ АМБИЦИИ.ОНИ НЕ МОГУТ ПОНЯТЬ , ЧТО ПРИШЕЛ КОНЕЦ, А ТАК НЕ ХОЧЕТСЯ ХОДИТЬ БЕЗ ПРИЧЕСКИ И ПОТЕРЯТЬ СТАТУС. ДУМАЮ ПОСЛЕ ЭТОГО ПОДСРАЧНИКИ БУДУТ ДАВАТЬ ВСЕ ПОДРЯД.

    ВідповістиВидалити