"Олександрійська правда" тепер у Facebook

середа, 1 травня 2019 р.

Православні зустріли Воскресіння Христове в олександрійських храмах

Велике Пасхальне богослужіння відбулося у всіх православних храмах Олександрії. Найбільше вірян зібралося у кафедральному соборі Покрови Божої Матері. Вніч з 27 на 28 квітня Преосвященний єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп звершив Богослужіння на честь Світлого Воскресіння Господа нашого Ісуса.


Воскресіння Христове – це найбільше чудо в історії людства, яке наповнює серця вірян безмежною радістю! Відтепер з чистого аркуша Господь пропонує нам почати наше життя, повне благодаті й миру, у взаємовідносинах з Ним. Тепер ми – нове творіння у Христі, і ніщо нас не відлучить від любові Божої, бо Він зробив нас співучасниками Свого Воскресіння.
По завершенні Пасхальної літургії його Преосвященство звернувся до присутніх із словами проповіді. Слова владики Боголєпа були палкими та наповнювали серця правовірних християн безумовною вірою у Воскресіння Христове, у вічність життя.
Традиційно було привезено лампаду, затеплену дивовижним Благодатним вогнем з Єрусалима. Ним у храмі поділилися з усіма олександрійцями, більшість з яких понесли цей чудотворний вогонь у свої домівки. По закінчені літургії священики  освятили великодні кошики.


Немає коментарів:

Дописати коментар