"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 25 квітня 2019 р.

В Олександрії будуть вирішуваи що робити з недофінансованими ставками вчителів


На черговій сесії міської ради Олександрії очільник міста Степан Цапюк повідомив, що управління Східного офісу держаудитслужби Кропивниччини після перевірки закладів освіти вказало на неефективне використання коштів: у деяких закладах є перевитрати на одного учня за рахунок низької наповнюваності у класах. Не вжиті заходи щодо оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів.

Для виконання даних приписів у місті треба закрити Звенигородську, Марто-Іванівську школи, ЗНЗ №7 та школу мистецтв при гімназії ім. Т.Шевченка, а по інших навчальних закладах провести заходи щодо оптимізації мережі.
При цьому на поточний рік недостатність державних коштів становить 8,7 млн грн.   
У минулому році з боку держави було недофінансовано 142 ставки і аби їх не скорочувати міська влада провела громадські слухання, засідання виконкому та сесію депутатів, е й прийняли рішення до фінансувати їх з міського бюджету. Але цього року комісія перевіряючи визнала це порушенням закону.
У цьому році уже не вистачає коштів на виплату педагогам відпускних. С.Цапюк зазначив, що звернувся до облдержадміністрації за дозволом перекрити цей дефіцит грошима четвертого кварталу , але дозволу від мінфіну не отримав, бо немає підтвердження чим перекриють кошти, яких не вистачатиме у  листопаді- грудні. Тому сьогодні перед міською владою стоїть завдання віднайти кошти вчителям  для відпускних.
  Є проблеми і в дитячих садках. Перевіряючи наповненість груп було виявлено різницю між кількістю відвідувачів і зазначених у списку. Різниця майже в половину, сказав С.Цапюк. Тут теж треба наводити порядок.
Резюмуючи свою промову міський голова наголосив, що заради  кількох десятків педагогів ми не можимо витрачати гроші платників податків на їх утримання. Гроші повинні бути направлені на благо міста, його благоустрій.


Немає коментарів:

Дописати коментар