"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятниця, 19 квітня 2019 р.

В Олександрії на допомогу постраждалим від насильства приїде ціла бригада спеціалістів




В Олександрії з»явиться мобільна бригада  соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.
Такі бригади повинні  бути створені на виконання  постанови Кабінету Міністрів рішенням виконкому. На черговому засіданні   утворено та затверджено склад мобільної бригади .

На спеціалістів цієї бригади покладається обов»язок  надання соціально- психологічної  допомоги постраждалим особам, зокрема і шляхом кризового та екстреного втручання., інформування щодо послуг, які можуть отримати постраждалі ( медичної, правової, тощо), роз»яснення постраждалим особам їх прав. Бригади будуть виїжджати на виклики, отримавши повідомлення про факти насильства в сім»ї як  екстрено, так і планово. Для цього їм буде  надано  автомобіль.
Соціально- психологічна допомога надаватиметься безкоштовно, при необхідності будуть задіяні й інші спеціалісти до яких  будуть направляти постраждалих.

До  бригади увійшли фахівці міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які, окрім того, що  виїжджатимуть до постраждалих людей, надаватимуть консультації по телефону . Керівником групи є директор Олександрійського міського центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді Сергій Яценко. Центр знаходиться у приміщення міської ради на  4-му поверсі.

Немає коментарів:

Дописати коментар