"Олександрійська правда" тепер у Facebook

середу, 24 квітня 2019 р.

Олександрія - не Кропивницький


У Кропивницькому влада збирається від’єднувати деякі будинки від централізованого опалення.
Багатоповерхівки,     у яких понад 70 % мешканців користується автономним опаленням, повністю відключатимуть від централізованої мережі. 
На цьому 23 квітня під час апаратної наpади наголоcив міcький голова Андpій Pайкович.

Він доручив розробити економічно-обґpунтовані алгоpитми надання дозволів на встановлення автономного опалення. Таким чином спеціалісти мають проінвентаризувати багатоповерхівки, і, якщо в будинку понад 70% мешканців користується автономним опаленням, провести перемовини з рештою власників квартир, щоб і вони також відключалися від централізованого. Тільки тоді міська рада матиме можливість відключити від мережі весь будинок. Для міста це величезні збитки опалювати кілька квартир  в будинку, сказав він. Якщо у когось немає змоги встановити автономку планують надавати допомогу.
 Окрім того, міський голова переконаний, що необхідно також оперативно завершувати розробку схеми теплопостачання Кропивницького. Він зазначив, що місто вже має кілька варіантів шляху відмови від централізованого опалення, яке завдає значних збитків місту та є недостатньо надійним. Зокрема пропонує під»єднуватись до модульних котелень.
 В Олександрії про перехід на індивідуальне опалення не йдеться, навпаки планують капітальний ремонт центральної районної котельні, частину тепломережі та ін. роботи, які почнуть виконувати уже  найближчими часом. Це великий обсяг роботи, говорить директор КП «Теплокомуненерго» А. Грибачова, гроші на ремонт частково заплановані.  В той же час  у місті визнають, що централізоване опалення для олександрійців з кожним роком дорожчає. Більш заможні громадяни від’єднуються від мережі, а вартість послуги збільшується для тих, хто залишається.

Немає коментарів:

Дописати коментар