"Олександрійська правда" тепер у Facebook

неділю, 10 лютого 2019 р.

Кандидати на посаду Президента - хто вони


Вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року. Але виборча кампанія офіційно стартувала 31 грудня 2018, і саме з цього дня доступна реєстрація кандидатів на пост глави країни.Зняти свою кандидатуру можна буде до 7 березня 2019 року.

Сайт 112.ua інформує про кандидатів, яких вже зареєстрували в Центральній виборчій комісії України.
Дмитро Гнап: журналіст, висунутий партією «Сила людей».
Олександр Соловйов: 46 років, лідер партії «Розумна сила» .
Володимир Петров: 41 рік, безпартійний, самовисування.
Олександр Ващенко: 56 років, голова правління громадської організації «Влада народу». Безпартійний, самовисуванець.
Юлія Литвиненко: 42 роки, ведуча і журналіст, нині тимчасово безробітна, на виборах – самовисуванець.
Юрій Кармазін: 61 рік, член Партії захисників Вітчизни і президент громадської організації «Інститут права і суспільства». На вибори йде як самовисуванець.
Петро Порошенко: 53-річний чинний президент України, підприємець, мільярдер, філантроп. Нині він є безпартійним, тому на вибори йде як самовисуванець.
Юрій Тимошенко: 54-річний військовослужбовець Нацгвардії, народний депутат України восьмого скликання і член Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції. Тимошенко — депутат позафракційний і на вибори йде як самовисуванець.
Андрій Новак: 46 років. Він кандидат економічних наук, автор книги «Як підняти українську економіку». Новак — член партії «Патріот», від якої він і висувається кандидатом.
Василь Журавльов: 49-річний житель смт Старий Крим Донецької області. За даними ЦВК, він отримав вищу освіту, є головою громадської організації «Федерація футболу м. Маріуполь», а також членом політичної партії «Стабільність», від якої і висувається на вибори.
Сергій Носенко: 49 років, є одним із керівників партії «Справедливість», проте на вибори президента йде як самовисуванець.
Віктор Кривенко: 37 років,  позафракційний народний депутат України VIII скликання і голова партії «Народний Рух України», яка й висунула його кандидатом у президенти.
Сергій Кривонос: 49-річний полковник Збройних сил України, перший заступник командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ. За даними ЦВК, безпартійний, проте кандидатом у президенти йде від партії «Воїни АТО».
Руслан Ригованов: 45 років, відомий як людина, що займається питаннями тимчасових переселенців з окупованих регіонів України. Безпартійний, на вибори йде як самовисуванець.
Роман Безсмертний: 53 роки, колишній народний депутат і посол України в Білорусі, один із авторів Конституції України. На вибори йде як самовисуванець.
Віктор Бондар: 43-річний український політик, колишній міністр транспорту і зв’язку, деякий час очолював Дніпропетровську ОДА. Є головою партії «Відродження», яка й висунула його кандидатом у президенти.
Юрій Дерев’янко: 45 років, діючий позафракційний народний депутат, глава підкомітету ВР з питань контролю за дотриманням законодавства в сфері запобігання та протидії корупції. Кандидатом в президенти його висунула політична партія «Воля».
Микола Габер: 58-річний український політичний і громадський діяч болгарського походження, народний депутат України III скликання, є главою Патріотичної партії України, однак на вибори йде як самовисуванець.
Володимир Зеленський: 41 рік, шоумен, актор, сценарист, продюсер і керівник «Студії Квартал-95». За даними ЦВК, на вибори шоумен йде від політичної партії «Слуга народу».
Інна Богословська: 58 років, відомий в країні політик: була народним депутатом України кількох скликань, входила до складу Партії регіонів. Наразі є директором Всеукраїнської громадської організації «Віче України». На вибори йде як самовисуванець.
Ігор Смешко: 63-річний військовий, політичний і державний діяч. У минулому очолював Службу безпеки України (2003-2005 рр.), а також входив до Ради національної безпеки і оборони. Наразі на пенсії, але продовжує працювати як педагог в Київському національному університеті ім. Т. Шевченка та виконувати обов’язки радника президента з питань розвідки. Смешко є головою Всеукраїнської громадської організації «Сила і Честь», проте на вибори президента йде як самовисуванець.
Сергій Тарута: 63-річний український політик і підприємець, позафракційний народний депутат, однак в кандидати на президентське крісло його висунула партія «Основа».
Руслан Кошулинський: 49 років, у минулому — народний депутат України і заступник голови Верховної Ради, зараз депутат Львівської міськради, за сумісництвом заступник голови партії та голова Секретаріату Всеукраїнського об’єднання «Свобода». На вибори президента в 2019 році проходить як єдиний кандидат від об’єднаних націоналістичних сил.
Олександр Данилюк: 37-річний керівник громадської організації «Центр оборонних реформ», у минулому — радник міністра оборони України Валерія Гелетея. Входить до складу політичної партії «Громадянський рух «Спільна справа», але на вибори президента йде як самовисуванець.
Ілля Кива: 41 рік, голова профспілок Міністерства внутрішніх справ, входить до складу Соціалістичної партії України, яка й висунула його кандидатом у президенти.
Юлія Тимошенко: 58 років, є чинним керівником партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», яка і висунула її кандидатом в президенти.
Олег Ляшко: 46 років, політичний діяч, журналіст і телеведучий, очолює Радикальну партію Олега Ляшка, яка і висунула його кандидатом у президенти.
Олександр Вілкул: 44 роки, народний депутат України, член політичної партії «Опозиційний блок — Партія миру і розвитку», яка й висунула його кандидатом у президенти.
Дмитро Добродомов: 42 роки, народний депутат України, генеральний директор медіа-холдингу ZIK, автор і ведучий програми журналістських розслідувань «Хто тут живе?» і «Народний контроль». Є членом партії «Громадський рух «Народний контроль», яка й висунула його кандидатом у президенти.
Олександр Мороз: 74-річний політичний і громадський діяч, у минулому двічі обіймав посаду голови Верховної Ради України, зараз перебуває на заслуженій пенсії. Він є членом політичної партії «Соціалістична партія Олександра Мороза», яка його і висунула кандидатом у президенти.
Аркадій Корнацький: 65 років, відомий бізнесмен, нині є народним депутатом України. Безпартійний. На вибори президента йде як самовисуванець.
Юрій Бойко: 60 років, чинний народний депутат, підприємець, Герой України. Член партії «Опозиційний блок», проте балотується в президенти як самовисуванець
Олександр Шевченко: 47-річний підприємець, народний депутат, член політичної партії «Українське об’єднання патріотів — УКРОП», яка і висунула його кандидатом у президенти.
Роман Насіров: 39 років, він був народним депутатом України VIII скликання від «Блоку Петра Порошенка», а також очолював до 2017-го року Державну фіскальну службу. Є безпартійним, тому на вибори президента йде як самовисуванець.
Ольга Богомолець: 52 роки, вона позафракційний народний депутат, голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, Заслужений лікар України. Брати участь у президентських перегонах буде як самовисуванка.
Геннадій Балашов: 57-річний український підприємець, громадський діяч і лідер партії «5.10», яка і висунула його кандидатом у президенти.
Віталій Купрій: 45-річний позафракційний народний депутат, на президентські вибори йде як самовисуванець.
Євгеній Мураєв: 42 роки, позафракційний народний депутат і лідер партії «Наші», яка й висунула його на посаду президента.
Анатолій Гриценко: 61 рік, він був народним депутатом кількох скликань і міністром оборони в трьох українських урядах, лідер партії «Громадянська позиція», яка висунула його кандидатом на пост президента.
Ігор Шевченко: 47 років, з 2 грудня 2014 року по 2 липня 2015 року обіймав посаду міністра екології та природних ресурсів України, нині — президент благодійної організації «Успішна Україна», безпартійний, самовисуванець
Сергій Каплін: 39 років, висуванець Соціал-демократичної партії.
Валентин Наливайченко: 52 роки, висуванець політичної партії «Цивільно-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість».
Віталій Скоцик: 46-річний політик та економіст, безпартійний, самовисуванець.
Андрій Садовий: 50 років, висуванець політичної партії «Об’єднання «Самопоміч».
В останній день прийому документів, 3 лютого, документи до ЦВК подали 17 охочих стати главою держави, у тому числі Петро Порошенко. Всього на виборах президента України вже зареєстровано 28 кандидатів, 22-м ЦВК відмовив у реєстрації.

Немає коментарів:

Дописати коментар