"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 29 жовтня 2018 р.

Вчителі в Олександрії вчилися рідної мови



Днями освітяни мали чудову можливість підвищити свій професіоналізм під час зустрічі з сучасним мовознацем, автором навчальних посібників для підготовки до ЗНО, популяризатором української мови, , завідувачем кафедри гуманітарних дисциплін Технічного ліцею НТУУ "КПІ, доцентом Київського університету імені Бориса Грінченка Олександром Авраменком. До вчителів Олександрії приєдналися педагоги з Олександрійського, Онуфріївського, Петрівського, Долинського районів і міста Світловодська. 




 Ідея поспілкуватися з відомим мовознавцем зародилася в науково- методичнму центрі управління освіти,  Оксана Аннікова , яка опікується безпосередньо вчителями української мови й літератури знайшла зв'язок Олександром і від імені учительського складу запросила відомого автора посібників з української мови приїхати в Олександрію. Згоду отримала одразу, тільки підлаштували день зустрічі під його графік.  Майстер клас для вчителів кількох районів став цілою подією  в середовищі мовників. Дізнавшись про такий захід до Олекандрії з»їхалися не лише вчителі української мови а й російської,зарубіжної літератури, математики, початкових класів, іноземної мови  тому, що ця людина популярна й авторитетна в Україні.
Олександрійським педагогам О.Авраменко пообіцяв провести навчання за новим підручником. Місто й колектив освітян науковцю сподобалися і зв’язки на цьому не обірвуться, запевнив О.Авраменко. Якщо все складеться , то наступний візит до Олександрії може бути навесні, коли школярі готуватимуться до ЗНО, тоді він попрацює зі старшокласниками, адже мовник є  одним із авторів методичних матеріалів та програм підготовки до ЗНО

Немає коментарів:

Дописати коментар