"Олександрійська правда" тепер у Facebook

середу, 11 липня 2018 р.

«Кіровоградобленерго» більше не займатиметься постачанням електроенергії

Обленерго займатиметься лише питаннями, що стосуються технічної частини
Електроенергію споживачам з грудня 2018 року постачатиме інша компанія, а ПрАТ «Кіровоградобленерго» займатиметься технічними питаннями.
Про це на прес-конференції в CBN сьогодні, 11 липня, заявив комерційний директор ПрАТ «Кіровоградобленерго» Олег Соловйов.

За його словами, у квітні 2017 року в Україні ухвалили закон про ринок електроенергії. Відповідно до нього, з грудня 2018-го у «Кіровоградобленерго» не буде ліцензії на постачання електроенергії, цим займатиметься інша компанія.
«Обленерго займатиметься лише питаннями, що стосуються технічної частини. А от поставками – інші компанії, у нас таке підприємство вже є – ТОВ “Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія”, – зазначив Соловйов. – Для споживачів цей перехід лишиться практично непомітним».
Директор ТОВ «Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія» Олег Валентий пояснив, що новації в законі покликані посилити конкуренцію між постачальниками електроенергії та у подальшому, можливо, знизити її вартість. Закон, крім того, передбачає укладання публічного договору, текст якого буде загальнодоступним.
Ціни на електроенергію для побутових та малих непобутових (невеликі підприємства тощо), як і зараз, встановлюватиме Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
Споживачі також зможуть обирати собі постачальника, якщо хтось, крім згаданого ТОВ, отримає на це ліцензію.


1 коментар:

  1. Чим займатиметься тоді олександрійський підрозділ - ОРЕМ??? Тим самим, тільки перейде в підпорядкування іншого приватного пана?
    Десь тут "собака порилась", казав меченый последний Президент Великой державы.

    ВідповістиВидалити