"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятницю, 25 травня 2018 р.

За що депутата від Олександрыйщини І .Чемерис звинувачує депутат обласної ради І. Степура



Заступник голови облради вбачає злочин у тому, що комісія обласної ради рекомендувала виділити кошти на ліки від гепатиту С та ремонт деяких відділень обласної лікарні. Бо вважає, що голова постійної депутатської комісії обласної ради з питань охорони здоров’я Ірина Чемерис внесла неправдиві дані у протокол засідання щодо голосування з цього питання.  Остання ж переконує, що депутати відмовилися працювати в його присутності й голосували в коридорі.

24 травня заступник голови Кіровоградської обласної ради, свободівець Ігор Степура провів брифінг, під час якого розповів журналістам, що 14 грудня минулого року голова постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я й представниця “Самопомочі” Ірина Чемерис за одностайної підтримки присутніх депутатів закрила засідання комісії.  А через деякий час він виявив, що в протоколі засідання є дані про голосування з одного з питань, за яке в його присутності не голосували і голосування за яке немає на записі відеотрансляції.


Тому він вважає, що колега підробила протокол та звернувся з заявою про злочин до поліції.
Ірина Чемерис у коментарі “Без купюр” стверджує, що голосування відбулося після того, як вирішили закрити засідання з вини самого Ігора Степури.
– Під час обговорення питання про виділення обласній лікарні коштів на ліки від гепатиту С та ремонт деяких відділень обласної лікарні в членів комісії виникла гостра суперечка з Ігорем Степурою, який наполягав на тому, що кошти на це повинні виділятися з державного, а не обласного бюджету або ж, коли в Україні буде оголошено рік лікування гепатиту. Аргументи депутатів-медиків і головного лікаря обласної лікарні Лариси Андрєєвої про те, що кошти на лікування гепатиту С виділяються з державного бюджету в значно менших обсягах, ніж потрібно, на нього не подіяли. У звичній для нього манері він продовжував говорити про загальні або ж другорядні речі, не даючи змоги перейти до розгляду питань по суті та провокуючи депутатів на подальшу суперечку. Тому я запропонувала закрити засідання, колеги одностайно підтримали мою пропозицію.  Вже в коридорі депутати запропонували повернутися до голосування, аби не переносити на інше засідання, адже деяким із них доводиться діставатися до Кропивницького з районів. Крім того, мова йде про дороговартісні ліки, які більшості хворих на гепатат С – не по кишені. Щоб уникнути продовження дискусії з заступником голови обласної ради, вирішили голосувати просто в коридорі, оскільки він залишився в кабінеті. Це можуть підтвердити всі присутні члени комісії. Отже, жодних неправдивих даних  про результати голосування  я до протоколу не вносила.
Саме рішення, за словами депутатки, не передбачає нічого  Пише сайт «Без купюр»


Немає коментарів:

Дописати коментар