"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятницю, 25 травня 2018 р.

Порушення законодавства з перевезень тягне за собою позбавлення ліцензії



22 травня в Олександрії перевізниками Олександрійського району була спровокована ситуація, пов’язана з тим, що водії приміських автобусів відмовляли жителям сіл у висадці на міських зупинках, а везли їх до автовокзалу, мотивуючи це вказівкою перевізника та міської влади.
З даного приводу до міської влади надійшли скарги, які стосуються перевізника ТОВ «КД-Транс».повідомляє сайт міської ради

Олександрійська влада не регулює приміські перевезення. Це здійснює районна державна адміністрація, що затвердила маршрут для перевізників, який, відповідно до законодавства, повинен бути найкоротший. Але до Олександрійської влади постійно надходять скарги, що районні автобуси курсують містом, а їх водії не видають квитки за проїзд. Міські перевізники, у свою чергу, скаржаться на те, що районні автобуси перехоплюють пасажирів на їхніх маршрутах.
Тому на районну державну адміністрацію та керівника ТОВ «КД-Транс» В.Ковальчука були направлені листи з пропозицією погодити місця зупинки автобусів приміських маршрутів, як того вимагає законодавство. У своїй відповіді перший заступник голови РДА Ю.Коваль повідомив, що з перевізниками проведено нараду за участю начальника управління Укртрансбезпеки у Кіровоградській області О.Кукуленка, який дав роз’яснення, що «місця зупинки автобусів на приміських та міжміських маршрутах визначають автостанції, а у разі їх відсутності – місця розташування автопавільйонів, на яких розміщується інформація, що містить найменування зупинки, початкового та кінцевого маршруту і час відправлення автобуса». Обласний керівник поінформував перевізників, що місця зупинки автобусів приміських маршрутів на території населених пунктів, крім автостанцій, погоджують виконавчі органи міських рад, та запропонував їм погодити графік руху з органами місцевого самоврядування, як того вимагає Постанова КМУ від 18.02.1997 року №176.
Незважаючи на це, приміські автобуси всупереч чинному законодавству, продовжують курсувати містом, а районні перевізники – заробляти кошти у власний карман на олександрійських пасажирах, не видаючи їм квитків за проїзд та, відповідно, не сплачуючи податків.
Директор ТОВ «КД-Транс» на пропозицію ввести свою роботу у правове поле надав відповідь, що не вбачає у своїй діяльності порушень законодавства та має право без обмежень самостійно здійснювати господарську діяльність.
Розуміючи, що такі рейси можуть допустити розбалансування перевезень по місту, зниження пасажиропотоку на міських автобусах, що, у свою чергу, може потягнути збільшення вартості квитків у міських автобусах, було направлено листа до Державної служби України з безпеки на транспорті. У відповіді начальник Управління Укртрансбезпеки у Кіровоградській області О. Кукуленко повідомив, що працівниками управління була проведена перевірка, у ході якої встановлено порушення транспортного законодавства України автобусами ТОВ «КД-Транс», складено акти та запрошено автомобільного перевізника  В.Ковальчука на розгляд справи.
Натомість того, щоб увійти у правове поле: погодити місця зупинок автобусів по місту та розрахувати вартість квитка, директор «КД-Транс» (за свідченнями пасажирів саме він дав вказівку не зупинятись на міських зупинках для висадки пасажирів 22 травня), штучно спровокував соціальну напругу в Олександрії, намагаючись свою бездіяльність та порушення Правил перевезень прикрити інтересами людей і перекласти відповідальність на міську владу.
Влада Олександрії вживала та вживатиме усіх заходів, щоб на території міста усі перевізники працювали відповідно до вимог чинного законодавства. Подальші протиправні дії таких перевізників можуть призвести не лише до штрафних санкцій, але й до позбавлення ліцензії на відповідний вид діяльності.


3 коментарі:

  1. Вот вам и справедливые журналисты типа Гаврилов. Только , что то о КД ТРАНС он не видит И не слышет и его писари как в рот воды набрали.

    ВідповістиВидалити
  2. Гаврилов, в отличие от вашей справедливой журналистики, взял комментарий у двух сторон - и КД-Транс, и Гриценко. В чем вопрос, писарь? https://myalexandriya.blogspot.com/2018/05/s-zavtrashnego-dnya-avtobusy-poyedut-v-obychnom-rezhime-kak-eto-udobno-zhitelyam-rayona.html

    ВідповістиВидалити
  3. Коли навколишній світ переповнений дурисвітами, то хоч пиши, хоч кіл на голові теши, хоч гопки скачи - на їх поголів'і це ніяк не відобразиться.

    ВідповістиВидалити