"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 30 квітня 2018 р.

Гуманітарний вантаж С.Кульга тепер роздаватиме адресно



 Черговий, але перший у цьому році гуманітарний вантаж отримав відомий у місті волонтер Сергій Кульга від волонтерів з Данії завдяки турботам про своїх земляків сина Сергія Михайловича, уже Михайла Кульги.
«  Друзі Дена», так називається організація з якою співпрацюють Сергій та Михайло Кульги. Та й  олександрійцям добре відомі данці-волонтери. Вони не тільки надіслали більше десятка фур з гуманітарними вантажами, а й самі приїздити до міста, зустрічалися з міським глею, медиками, освітянами та ін.. Цього року черговість європейців у допомозі українцям зірвав звичайний чиновницький бюрократизм, говорить Сергій Кульга.

Щось  там не заладилось з оформленням документів у Київі. В подробиці С.Кульга вдаватись не став, але зазначив, що своїми недолугими інструкціями українці подекуди шкодять самі собі.
  Та все ж вантаж добрався до адресата і тепер волонтери вивчають хто найбільше потребує гуманітарної допомоги. Звичайно ж частина вантажу піде в зону АТО та жителям окупованих територій, в госпіталі. Окрім медикаментів туди повезуть медичні простирадла, бинти, спальники,палатки та ін..
Олександрійці теж отримають одяг, взуття, харчові продукти, канцтовари, коляски для інвалідів, ходунки, костилі. Медичні заклади поповняться різними матеріалами, тренажерами для реабілітації хворих та ін.. Освітянам направлять парти, столи, стільці, канцтовари.
Цього разу гуманітарну допомогу будуть направляти лише адресно, говорить Сергій Кульга, бо на жаль виявили випадки, коли дехто, маючи наприклад коляски, ходунки здає їх в оренду, маючи з цього зиск. Озвучувати про кого йдеться Сергій Михайлович не став, але говорить, що прикро чути від інвалідів, які потребують допомоги в пересуванні, скаржаться, що громадська організація,  отримавши їх безкоштовно, потім здає коляски в оренду, беручи за це кошти.


 Але є й хороші приклади. Люди, яким уже не потрібні медичні ліжка, коляски повертають їх волонтерам щоб передали іншим, хто без них не може обійтись. Тож Сергій Кульга готовий отримати замовлення від громадян і передати  їм те, що необхідне. Гуманітарна допомога від данців тепер буде адресною



Немає коментарів:

Дописати коментар