"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 25 липня 2016 р.

Рівень освіти в Олександрії визнано кращим в області



 В Кіровоградській області,  проаналізувавши цьогорічні результати зовнішнього незалежного оцінювання, визначили загальний рейтинг територій, які надають якісні освітні послуги. Перше місце в цьому рейтингу посіла Олександрія
Оцінити рівень надання освітніх послуг  окремим загальноосвітнім навчальним закладом якість освіти загалом по місту чи регіону можна проаналізувавши результативність навчальних досягнень учнів за навчальний рік  у порівнянні з попереднім навчальним роком чи то  з іншим навчальним закладом,  чи навіть на рівні області.  Про високі результати  олександрійських школярів розповіла начальником управління  освіти В.Гаренко

Основними компонентами  у визначенні результативності навчальних досягнень учнів є: участь в роботі МАНУМ, участь в Всеукраїнських олімпіадах, кількості атестатів з відзнакою, складанні ЗНО.
У 2015-2016 навчальному році призером Малої академії наук учнівської молоді із загальноосвітніх навчальних закладів міста став НВК «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа» і увійшов до десятки найкращих навчальних закладів області  за кількістю переможців конкурсних робіт МАН.
Найбільшу кількість призерів обласних олімпіад підготували педагоги Ліцею інформаційних технологій (36 призерів) та НВК «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа» (26 учнів).  У  IV етапі Всеукраїнських олімпіад взяли участь 15 учнів із Олександрії. Бронзовим призером з іспанської мови став учень НВК «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа»Унгул Роман.
У 2015-2016 навчальному році 9-й клас закінчили 692 учні, 46 випускників отримали свідоцтво з відзнакою (6,6%).Атестати про повну загальну середню освіту отримали 381 випускників 11-х класів. 23 випускники нагороджені Золотими та Срібними медалями (золото – 12, срібло - 11), що становить 6,0%  від загальної кількості учнів 11-х класів.
 За кількість медалістів м. Олександрія посідає друге місце в області (Кіровоград – 68медалістів, Світловодськ – 13).
Участь у ЗНО брали всі випускники 11-х класів (381 учень) Кількість учнів, які отримали результати ЗНО високого та достатньогорівня становить за 12-бальною шкалою:
з української мови – 258 учнів – 68 %;
з математики – 79 учнів – 59,4 %;
з історії України – 108 учнів – 44,3%.
Найвищі результати від 160 до 200 балів з української мови і літератури показали учні:
-          НВО «Олександрійська гімназія ім.. Т.Г. Шевченка» - 77,0 %;
-          НВК «Загальноосвітній навчальний заклад № 19» - 76,0 %;
-          Ліцей інформаційних технологій – 67,0 %;
-          Загальноосвітній навчальний заклад № 6 – 62,5 %;
-          НВК «Олександрійський колегіум» - 60,0 %.

           Найвищі результати з математики показали учні:
-          НВК «Олександрійський колегіум» - 68,0 %;
-          Ліцей інформаційних технологій – 61,0 %;
-          НВО «Олександрійська гімназія ім.. Т.Г. Шевченка» - 55,0 %;
-          Загальноосвітній навчальний заклад № 10 – 50 %;
-          ОНВК (ЗНЗ І-ІІ ст.. № 17 – ліцей) – 50%.

Результати з історії України:
-          НВК «Загальноосвітній навчальний заклад № 19» - 67,0 %;
-          Ліцей інформаційних технологій – 63,0 %;

За рейтингом результатів ЗНО серед міст області за високим рівнем навчальних досягнень наше місто посідає І місце із показником 63%. Для порівнянням:
м. Світловодськ – 51,1%
м. Кіровоград – 43,5 %
м. Знам'янка – 40,3 %.
Усі показники говорять про щоденну кропітку роботу педагогів і початкової і старшої школи, профільність у навчальному процесі, створення опорних закладів та високе сумління і  вчителів і учнів, Все це дає хороший результат


Немає коментарів:

Дописати коментар