"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятницю, 21 серпня 2015 р.

Заборгованість ПрАТ «Енерговугілля» виросла на 72 тис. грн..






Заборгованість ПрАТ «Енерговугілля» виросла на 72 тис. грн..

В облдержадміністрації обговорили механізми погашення заборгованості із зарплати на підприємствах-банкрутах
21 сепня відбулося засідання обласної комісії з питань санації, реструктуризації та банкрутства підприємств. Члени комісії та запрошені розглянули питання погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах-банкрутах області. Керівники територій, де є підприємства-боржники, надали свої пояснення та коментарі у режимі он-лайн стосовно ситуації, що склалася.

Як стало відомо під час засідання, у структурі загальної суми боргу із виплати заробітної плати в області, що складає 36,8 мільйона гривень, найбільша частка – борг підприємств-банкрутів: 22,4 мільйона гривень. До того ж, ця заборгованість виникла переважно в попередні роки. Найбільше заборгували підприємства вугільної галузі – 16,4 мільйона гривень. На жаль, цього року фактичне зменшення боргів склало лише близько 230 тисяч гривень.
.
Найбільше питань викає щодо ПрАТ “Енерговугілля” (місто Олександрія), яке проходить процедуру санації і має борг 15,8 мільйона гривень. До того ж, уже цього року заборгованість підприємства виросла на 72 тисячі гривень. Об'єктивну інформацію стосовно стану справ членам комісії надав керуючий санацією підприємства Ігор Лавренов, який був запрошений на засідання. За його словами, рішенням суду знято арешт з майна та коштів підприємства, активи буде оцінено та реалізовано. За рахунок отриманих коштів планується розпочати погашення заборгованості із заробітної плати працівникам підприємства та боргів перед Пенсійним фондом України.



Немає коментарів:

Дописати коментар