"Олександрійська правда" тепер у Facebook

неділю, 10 травня 2015 р.

Дербі є дербі

Протистояння між олександрійськими та кіровоградськими футболістами давно перетворилися не просто на дербі, на безкомпропомісні футбольні баталії, де боротьба йде за кожен мяч і кожен клаптик футбольного поля. Востаннє кіроградці перемагали аж 2004 року.
"Олександрія" не тільки частіше вигравала в дербі, а на її рахунку кілька перемог із зовсім розгромною різницею голів. Однак, уже шість матчів поспіль і "Олександрія" в цьому дербі не могла похизуватися перемогою. Матч першого кола між непоступливими суперниками закінчився у суху нічию 0:0. І тому, крім стратегічної важливості в боротьбі за загальний резульат, сьогоднішня гра значила дуже багато в особистому протистоянні сусідів.
Як і передбачалося, на полі точилася справжня чоловіча боротьба. Уже на 31-шу хвилину матчу замість швидкого гола кожен із супернкиів міг похизуватися хіба що двома жовтими картками. Матч ставав схожий на єврокубковий за напругою та страстями. Однак у першому таймі нікому не вдалося розпечатти воріт суперника.
У другій половині гри господарів "прорвало". Спочатку у воротах кіровоградської "Зірки" розписався на 49-й хвилині капітан команди Василь Грицук, а потім на 60-й забив і головний голеадор жовто-чорних Віталій Пономар. Не зважаючи на гол у відповідь, який споромігся на 68-й хвилині провести Андрій Бацула, на більше гості не спромоглися.
Здобувши надскладну перемогу у кіровоградському дербі, ФК "Олександрія" впевнено крокує до перемоги у першості. Нагадаємо, що до кінця чемпіоанту у Першій лізі залишилося чотири матчі. 16 травня гар у Києві проти "Динамо-2".
Зараз олександрійці випереджають найближчого переслідувача на 9 пунктів. У "сталеварів" із Дніпродзержинська, щоправда, в запасі ще завтрашня гра. Але у будь-якому випадку, аби "Олександрія" не потрапила цьогоріч до футболної еліти, "потрібне" якесь чудо. Адже ФК "Олександрія" з чотирьох матчів, що залишилися, має програти три, один із яких в останньому турі проти тієї ж "Сталі". З огляду на потужну гру команди Володимира Шарана цього сезону (клуб програв усього по одному разу на коло), такий сценарій закінчення чемпіонату для чорно-жовтих навряд чи можливий. Отож, шановні вболівальники українського футболу, готуйтеся вітати ФК "Олександрія" з достроковою перемогою в одному з наступних турів. Що ж до "Зірки" (Кіровоград), то ця команда після злету на п`яту позицію ще позаминулого туру, не без боротьби, але продовжує втрачати очки і в разі затаршньої перемоги Охтирки над розібраним під завісу чемпіонату Миколаєвом, обійматиме аж 9 позицію.

ФК «Олександрія» - «Зірка» (Кіровоград) – 2:1 (0:0)
10.05.2015р., 18-00, КСК «Ніка», 6800 глядачів, +22, поле 5
Головний арбітр – Микола Балакін (Київська обл.)
Асистенти арбітра – Тарас Клименко (Київ), Максим Левченко (Кривий Ріг)
Резервний арбітр - Віктор Копієвський (Кіровоград)
Спостерігач арбітражу – Євген Геренда (Івано- Франківськ)
ФК «Олександрія»: Новак, Сухоцький, Ломко, Пономар (Коломоєць, 83), Чорній (Леонов, 90+2), Грицук – к/к, Мягков, Шендрік, Старенький (Бідловський, 86), Степанюк (Чепурненко, 73), Басов.
Запасні: Леванідов, Голенков, Імереков.
Гол.тренер – Володимир Шаран
«Зірка»: Поштаренко, Допілка – к/к, Мостовий, Бочкур, Лупашко, Щедрий (Загальський, 83), Бацула, Б.Баранець, Кучеренко, Чичиков, Локтіонов (Акименко, 72).
Запасні: Льопка, Сідельник, Бочак, Фатєєв, Керножицький.
В.о.гол.тренера – Сергій Лавриненко
Попередження: А.Шендрік (22), А.Чорній (31) - А.Бацула (7), А.Мостовий (19), О.Кучеренко (48).
Голи: В.Грицук (49 - пенальті), В.Пономар (60) - А.Бацула (68).

Немає коментарів:

Дописати коментар