"Олександрійська правда" тепер у Facebook

вівторок, 10 липня 2018 р.

В Олександрії запроваджуються «Премія Нікіфорова» і «Нікіфоровські читання»



З благословення єпископа Боголєпа в духовно-просвітницькому центрі Олександрійської єпархії в ім'я святих Бориса і Гліба 3 липня 2018 р. відбулася зустріч з питань проведення єпархіальних «Нікіфоровських читань». На зустріч були запрошені місцеві краєзнавці, представники установ культури, священнослужителі  єпархії.
Серед присутніх були: секретар єпархії Анатолій Штанько; благочинний Олександрійського благочинного округу Михайло Бобурко; благочинний Компаніївського округу Євген Гуменюк, священик Покровської церкви з с. Губівки Ігор Тереза ​​Бібліотечну систему міста і району представили Тетяна Троцюк і Надія Чуянова від Олександрійської міської музейного центру імені А.Ф Худякової Ольга Божко. У числі істориків і краєзнавців були Надія Жахалова і Владислав ОДЬКО, Володимир Іванченко.

 Владика Боголєп, познайомив усіх присутніх з напрямками роботи Олександрійської єпархії в області православного краєзнавства. У числі пріоритетних напрямків єпархії останні роки ведеться науково-дослідна робота з вивчення православної історії краю. Завдяки можливості доступу архівних документів зібрані численні матеріали по канонізації священномучеників, сповідників ХХ століття, подвижників благочестя XVIII-ХХ століть, історії православних парафій, які нині входять до складу Олександрійської єпархії Розробляються нові туристичні та паломницькі маршрути по святих місцях Олександрійської єпархії зусиллями місцевих краєзнавців протягом багатьох років неодноразово робилися спроби на рівні міста і району заснувати регіональну премію в галузі краєзнавства імені Василя Нікіфорова. На жаль, усі зусилля поки були безрезультатні . Олександрійська єпархія підтримала ідею краєзнавців і готова найближчим часом заснувати єпархіальну премію в області православного, історичного, географічного краєзнавства імені Василя Нікіфорова. Найближчим часом планується скласти, обговорити і затвердити  Положення  про премії Василя Нікіфорова 18 жовтня 2018 року в нашому місті Олександрії передбачається проведення перших єпархіальних Нікіфоровських читань. До участі в  заходах запрошуються історики, краєзнавці, викладачі старшокласники, священнослужителі і любителі історії рідного краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар