"Олександрійська правда" тепер у Facebook

субота, 7 липня 2018 р.

В Україні з 1 вересня заборонять тимчасові споруди на тротуарах




В Україні вводять заборону на встановлення тимчасових споруд, рекламних та інших конструкцій на пішохідних зонах тротуарів при проектуванні та реконструкції вулиць.Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, інформує Економічна правда.Відповідна норма міститься в новій ДБН В.2.3-5: 2018 «Вулиці та дороги населених пунктів», яка вступає в силу з 1 вересня.

«Пішохідні зони на те і називаються «пішохідними», так як призначені для пішоходів, для їх зручності і комфорту в пересуванні. Тому логічно, що на цих шляхах не потрібно встановлювати рекламні конструкції, кіоски, розміщувати люки та дощоприймачі, адже це заважає безперешкодному руху тротуарами і навіть може нести небезпеку для пішоходів», — пояснив Парцхаладзе.
Як уточнили в Мінрегіоні, згідно з новими ДБН, на пішохідних зонах тротуару не допускається встановлення: дорожнього огородження і опор; рекламних конструкцій; тимчасових споруд (торговельних кіосків, павільйонів, лотків, палаток тощо); люків і дощоприймачів; сходів і ґанків будівель тощо.
ДБН В.2.3-5: 2018 «Вулиці та дороги населених пунктів» розроблено на заміну аналогічних ДБН 2001 року і поширюються на нове будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих вулиць і доріг.


1 коментар:

  1. Шо? Пролетів тепер пілотний проект на пішоходній зоні центральної площі міста?
    Таку багатоходівочку зруйнували? Чи нашим закон не писаний?

    ВідповістиВидалити