"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятниця, 8 червня 2018 р.

«Олександрія» у підсумках сезону від Футбол ЮА



Видання Футбол ЮА підбиває підсумки Чемпіонату України сезону 2017/2018.
Минулий сезон для олександрійців був витканий з протиріч. Відверто провальна перша його частина обернулася непопаданням до шістки найсильніших, але ж хто їм винен?!. Перша перемога була здобута лише в дев’ятому (!) Турі, і відмовки про зайнятість в єврокубках тут не проходять.

До середини осені все ясніше ставало, що команді Володимира Шарана доведеться боротися мабуть що й за виживання, як раптом бац – у Харкові олександрійці перемогли «Шахтар» (1: 2). Це був 16 тур, і тоді про хавбека Артема Поляруса заговорила вся футбольна Україна.
На жаль, цього героїчного подвигу не вистачило для реалізації завдання на сезон. Множинні очкові втрати на старті не могли не позначитися, і «Олександрія» виявилася за бортом жаданої гонки за потрапляння в єврокубки.
Зате в нижній шістці команда Шарана відчувала свою повну перевагу. Безумовно, керівництво поставило мету посісти підсумкове сьоме місце, і це завдання блискуче було виконане. Олександрія виглядала набагато сильніше опонентів, серед яких їй могли доставити певні клопоти хіба що кризовий «Олімпік» і Карпати, що воскресали у всіх на очах. Ні ті, ні інші в результаті так і не скинули клуб зі скромного міста в Кіровоградській області з завойованих позицій.
Втім, навряд чи «Олександрія» може бути задоволеною навіть таким результатом, і наступний сезон стане багато в чому визначальним у долі симпатичного клубу. Амбіції ж нікуди не поділися.
Незважаючи на досить неоднозначний виступ «Олександрії», її ватажок був просто чудовий. Василь і забивав особисто, і передачами на будь-який смак партнерів постачав справно. Практично протягом усього сезону Грицук був стабільний, і рідко дозволяв собі непоказні матчі. Часто хавбек виконував і капітанські обов’язки. Гравців такого плану нашому футболу не вистачає катастрофічно, що своєю невгамовною активністю і креативом підтверджував на футбольному полі Василь. Навесні півзахисник і взагалі – майже сам-один уособлював гру команди Шарана, тож тепер пріоритетною метою клубу має бути збереження у своїх лавах талановитого майстра.


Немає коментарів:

Дописати коментар