"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятниця, 6 квітня 2018 р.

Німецька автівка 30-х років розїжджає вулицями міста



Німецький автомобіль «HANOMAG Sturm» (приблизно 1930 р.в.), легковий, седан, чорного кольору, привернув увагу олександрійців пересуваючись по  місту. Багато хто зацікавився цим раритетом. Як виявилося машина проходить обкатку по дорогах міста та району. Власником старого німецького автомобіля є житель села Протопопівки, відомий на Олександрійщині підприємиць з Німеччини  Ахім Дьобріх У автопарку Ахіма це не єдиний раритет. Є в нього й машини радянських часів, зокрема старовинний УАЗ, «Москвіч» та «Волга». Їх теж готують до «Ретро-зльоту».


 За кермом авто був  Сергій Доценко. На даний час він здійснюю технічну підготовку «HANOMAG Sturm» до участі у «Ретро-зльоті», який вже втретє відбудеться в Олександрії, цього разу – в липні поточного року.
 За словами  Доценка,  він  уже кілька років займається реставрацією старих машин та їхньою підготовкою до «Ретро-зльоту». У них уже є навіть свого роду клуб любителів механіків, які власноруч відновлюють авто.
  Що стосується технічних характеристик автомобіля «HANOMAG Sturm»    то у нього стоїть мотор із радянської «Победи», максимальна швидкість – 90 км. /год. Цей автомобіль дуже дороговартісний в обслуговуванні та й знайти до  нього запчастини надто складно.

Немає коментарів:

Дописати коментар