"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 11 січня 2018 р.

На засіданні виконавчого комітету віддали перевагу вчителям.



Коментуючи рішення, яке запропонували на розсуд членів виконкому міський  голова зазначив, що в освіті зайві 143 ставки вчителів,  педагогам на зарплату не вистачає 11 млн. грн. Державну субвенцію розділили на 12 місяців, тож дефіцит коштів на зарплату відчують уже в січні. Але міський голова зазначив, що не допустить скорочення педагогічних кадрів. Тому, порадившись з директорами шкіл, вирішили відмінити безкоштовне харчування дітей 1-4 класів, залишивши цю пільгу лише для дітей сиріт, з багатодітних, малозабезпечених сімей. Безкоштовно харчуватимуться й діти загиблих і поранених бійців АТО, переселенців. Решта дітей зможуть снідати, чи обідати за кошти батьків.
Вартість харчування у школах складає 10 грн на день; у дитячих садочках – 15 грн; із яких розмір батьківської плати становить 10,2 грн на добу.
Як зазначила новий начальник управління освіти Вікторія Чернецька, директори шкіл наголосили, що діти й так не хочуть їсти в шкільних  їдальнях.  Минулому році на харчування дітей з міського бюджету витратили 7 млн. грн.. Оскільки в цьому році бюджет міста недостатній, а деякі підприємці не поспішають сплачувати податки, тому й прийняли таке рішення.




,

1 коментар:

  1. Не встигли прийняти бюджет міста, як вже фактично перерозподілили...
    Рішення сесії для цього потрібне, шановні торопиги! Допоки його нема, шматок хліба з рота дитячого, вже витягли!? Спитати з розробників бюджету, який з перших днів виявився паралічний! -Не здогадалися?
    "Солдат ребенка не обидит" - Прохіндеям на 2-х/Роверах, ще й не таке дозволять вірнопіддані))
    Депутати МР!-Звітуючі за рік своєї роботи(чи бездіяльності), ви Є, чи теж повсирались???

    ВідповістиВидалити