"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 13 листопада 2017 р.

Чому припинили роботи по очищенню річки Березівка запитували у губернатора



 Уже майже рік, як припинилися активні роботи по відновленню і очищенню  русла річки Березівки в районі від АТБ, що по пр..Соборному до стадіону «Ніка». Оскільки олександрійців цікавить подальша доля ріки, що пересікає місто, та пам»ятаючи обіцянки влад обласного і місцевого рівня, що це буде найкраще місце відпочинку городян, журналісти задали питання губернатору області С.Кузьменку чи продовжать відповідні роботи?

 Сергій Кузьменко пообіцяв повну відповідь дати 17 листопада, коли приїде до Олександрії на відкриття мосту , поки що зупинку робіт прокоментував так:
-         Обласною радою прийнято продовжити фінансування проекту по очищенню річки Березівка,  кошти з екологічного фонду виділені. Я сподіваюся, що місцева влада повинна подбати про організаційні заходи, проведення тендерів та обрання переможців, підписати договір і зробити цю роботу.
То виходить, що все впирається в місцеву владу, уточнили журналісти?
-         Я не хочу говорити, що все впирається в місцеву владу, наголосив губернатор,- але факт, що договір про виконання робіт на сьогодні ні з якою компанією не підписаний. Причини я додатково з»ясую і вам повідомлю. Я знаю, що були оголошені тендери, вони пройшли, але з жодним із виконавців робіт договір не підписаний. Я поцікавлюсь чому це не зроблено і коли буде зроблено. На скільки  пам»ятаю в тендері зазначено виконання робіт до кінця 2018р.

Більш детальну інформацію чекаємо від губернатора на відкритті шляхопроводу в Південному мікрорайоні 17 листопада


        Нагадаємо, що ще в серпні поточного року  на засіданні Кіровоградської обласної ради було прийнято рішеня про фінансування проекту “Реконструкція русла річки Березівка”.Цей проект включав у себе відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану в м. Олександрія . На очищення Березівки виділено 3055 тис.грн. Кошти пообіцяли виділити з обласного бюджету та Державного фонду навколишнього природного середовища України. ,Нагадаємо, що минулого року від стадіону «Ніка» до супермаркету АТБ розчистили прибережну зону від сміття, підготували ґрунт для спорудження прибережних відкосів.


Немає коментарів:

Дописати коментар