"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятниця, 1 вересня 2017 р.

Доки батьки долатимуть труднощі – дитина перебуватиме під наглядом вихователя



Наразі Олександрія переймає передовий європейський досвід у багатьох сферах діяльності, зокрема і в соціальній. Саме тому міська влада прийняла рішення про запровадження послуги з патронату над дитиною. Ця інноваційна соціальна послуга повністю довела свою ефективність у найрозвиненіших країнах Європи та включає в себе тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання її батьками складних життєвих обставин (безробіття, матеріально-побутових проблем, згубних звичок).

Патронатним вихователем може бути повнолітня особа, яка є громадянином України, перебуває у зареєстрованому шлюбі, має досвід сімейного виховання дітей,. Крім того, патронатний вихователь повинен мати помічника із числа повнолітніх членів сім’ї.
Сім’я кандидатів у патронатні вихователі зобов’язана зібрати та надали відповідний пакет документів, а також пройти спеціальне навчання, яке відбуватиметься в декілька етапів.
До сім’ї патронатних вихователів можуть бути влаштовані діти віком від народження до 18 років. Оптимальний термін перебування дитини в патронатній сім’ї визначається відповідно до індивідуальних потреб дитини, виявлених обставин та їх впливу на стан дитини та не повинен перевищувати 3 місяців. В особливих випадках термін перебування під патронатом може бути подовжений, однак загалом не повинен бути більшим за 6 місяців.
За надання послуг сімейного патронату патронатний вихователь щомісяця отримує винагороду у розмірі п’яти прожиткових мінімумів (на даний час ця сума складає 8 тис. 420 грн) та соціальну допомогу на утримання і виховання дитини в розмірі двох прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку.
На даний час уже є подружня пара, яка виявила бажання стати патронатними вихователями. Кандидати вже подали до центру соціальних служб  необхідні документи і чекають на проведення навчання.
Тож якщо ви хочете більше дізнатися про послугу патронату над дитиною або стати патронатними вихователями, звертайтеся до Олександрійського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за адресою: пр-т  Соборний, 59 каб. 406 (міська рада), контактний телефон: 7-23-88.



1 коментар:

  1. Дві безробітні сім'ї можуть обмінятися дітьми... тай мати роботу і нормальний дохід. Не?
    Якщо три, то "безвідходний замкнутий цикл", можна організувати...
    (в каждой шутке есть доля...шутки)

    ВідповістиВидалити