"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятниця, 1 вересня 2017 р.

Бажаючих політати ошукали шахраї



 Мешканці прийшли на місце анонсованого старту, але побачили лише ошуканих "колег".
Невідомі ошукали близько сотні мешканців Кропивницького, які піддались на рекламу і дешевий політ над містом на повітряній кулі, йдеться у ТСН.16:45.
 Любителі легкої наживи створили подію в одній із соцмереж, розпродали квитки довірливим любителям романтики
Оголошення містяни побачили в соцмережі. За небесну прогулянку над Кропивницьким організатори просили небагато - від 500 до 700 гривень. Платити треба було наперед, через Інтернет, так само дистанційно отримали електронні квитки.


З порослого бур'яном поля люди мали вирушати у романтичні мандрівки. Що цей майданчик зовсім не пристосований для повітряних стартів, більшість із них побачили надто пізно, коли у призначений час ані кулі, ані організаторів на місці відльоту не побачили.
 Збагнувши, що їх ошукали, викликали поліцію. Згодом з'ясувалося, що за такою ж схемою надурили і жителів сусідньої області.
 "Наші друзі з Полтави нам написали, що рівно за тиждень до того так само мали літати вони", - розповіла потерпіла Олена Сінченко.
 Досвідчені пілоти повітряних куль твердять - шахрайство мали б запідозрити одразу, бо політ не може коштувати так дешево.
 "Сама по собі куля коштує близько 30-40 тисяч євро. У неї годинна амортизація і через 500 годин вона виходить з ладу", - пояснює гендиректор повітроплавного товариства Сергій Скалько.
 І хоч цей вид діяльності не ліцензується, посвідчення пілотів кермувальники куль повинні мати. Кваліфікованих пілотів аеростатів лише півсотні на всю Україну.
 В організаторів польотів у Кропивницькому посвідчення пілотів ніхто не питав. Вже і не спитають, бо телефон, вказаний в оголошенні, мовчить.
 Між тим щодня все нові потерпілі несуть заяви у поліцію. Слідчі певні, ці аферисти працюють давно, спекулюючи саме на романтичних і спортивних розвагах. Та зараз з'явився реальний шанс притягнути їх до відповідальності.
 "Проводяться слідчо-розшукові дії. На жаль, я зараз більше інформації надати не можу, так як не можу розголошувати таємницю слідства. Схожа схема була на території міста Кропивницького і здійснювалася таким саме чином, але були поїздки на конях", - розповів слідчий Максим Берестовенко.
 Усіх ошуканих закликають не мовчати і неодмінно повідомити поліцію. ,

1 коментар:

  1. Страна непуганных пернатых... праздно рвущихся в небо.
    С землей скоро нае..т, с небом ужЕ.
    Если уж красота спасет мир, то праздность его погубит.

    ВідповістиВидалити