"Олександрійська правда" тепер у Facebook

вівторок, 5 вересня 2017 р.

За перевірку димоходу спеціалісти газового господарства беруть у олександрійців чималі гроші



Жителі  приватного сектору Олександрії обурені  з приводу ціни на перевірку димових і вентиляційних каналів газопроводу. Ця послуга коштує 143 грн 86 коп. І хоча в приписі написано, що це може провести особа або організація, що має ліцензію на цю роботу, крім місцевого міськгазу, інше невідомо? Хоча все зводиться до того, що в трубу димоходу вставляється дзеркальце, - і все. Ніяких дорогих апаратів при цьому не використовується. До того ж в Ощадбанку за оплату цієї квитанції стягують 10 грн. .  Ми спробували з»ясувати з чого складається прейскурант на перевірку в сумі 143, 86
Звернувшись до спеціалістів Олександрійського управління експлуатації газового господарства, відповідь нам надали у формі листа дуже обширну й неконкретну . Що до вартості послуг за Договором періодичної перевірки та димових та вентиляційних каналів  Олександрійське управління по експлуатації газового господарства УЕГГ є структурним підрозділом Відкритого акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Кіровоградгаз» у зв'язку з чим вартість всіх підрядних робіт що виконуються в інтересах замовників - юридичних та фізичних осіб встановлюється прейскурантами економічно обгрунтованих цін товариства: №17«Виїзд виконавців платних послуг та робіт до замовника, споживача»; №72 «Надання послуг з періодичної перевірки та прочистки димових та вентиляційних каналів».
. Але  зателефонувавши декому із працівників ми дізналися що калькуляція оплати за послугу складається лише з двох пунктів – один з яких виїзд виконавців платних послуг та робіт до замовника, споживача. Тобто сюди закладено витрати на експлуатацію автомобіля і бензин. І не важливо, що  представник служби прийшов до вас пішки, приїхав на велосипеді чи маршрутним авто, але ви оплачуєте автомобіль, бо це вже закладено в ціну.
Другий пункт передбачає оплату за ті дії, які виконує перевіряючий, усі вони перераховані в акті про виконану роботу. І якщо хоч один  із видів перевірки він не виконав, то господар будинку має право не підписувати акт . Тоді  спеціалісти проведуть перевірку ще раз. Тож слід уважно читати запропонований акт виконаних робіт і вимагати усіх послуг, що там перераховані.
Що ж до суми в 143 грн.86коп – то, як запевняють у газовому господарстві, її встановили в обласному управлінні й на місцях нічого зробити не можуть.


4 коментарі:

  1. Еще раз Сулимовский вернется в Александрию и мы будем платить за проверку воздуха в квартире.Так как он Член партии БПП то ему все можно.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Он член! Это партии все можно!
      Члену только строго отведенные функции.

      Видалити
  2. Пропонують просто не сплачувати за послугу, якщо по калькуляції щось не було зроблено перевіряючим. Наприклад прийшов пішки, чи на велосипелі, а в калькуляції закладено витрати на машину - не проплачувати

    ВідповістиВидалити
  3. У всіх найнятих Житлогоспом двірників у калькуляціі є тєлєжка для мусора, а вони на клійонці тягають. Для мешканців калькуляція забита у тарифи на утримання БКБ і прибудинковоі території. І що ви налякаєте їжака голою ср...ю?

    ВідповістиВидалити