"Олександрійська правда" тепер у Facebook

вівторок, 5 вересня 2017 р.

Олександрійська єпархія відзначила 10-річчя



4 вересня 2017 року, в день прославлення священномучеників Адріана і Димитрія олександрійських, в Свято-Покровському кафедральному соборі відбулися урочистості з нагоди 10-річчя Олександрійської єпархії. Божественну Літургію очолив архієпископ Новокаховський і Генічеський Філарет. Йому співслужили архієпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай, єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп, єпископ Новосанжарський Веніамін, благочинні всіх округів, священнослужителі православних парафій Олександрійської єпархії. Напередодні 3 вересня відбулося Всенічне бдіння, на якому преосвященному владиці Боголєпу співслужив єпископ Фастівський Даміан  - вікарій Київської єпархії, намісник Київського Свято-Введенського монастиря.


. До привітань приєдналися й архієпископ Миколай з єпископом Веніаміном. Представники 11-ти районів, які входять до складу Олександрійської єпархії, привітали єпископа Боголєпа з днем тезоіменитства, з днем священномучеників олександрійських і першим ювілеєм єпархії. Були вручені Архієрейські грамоти священству і представникам влади, гостям і спонсорам. Владика Боголєп зазначив, що в історії Олександрії вперше відбувається таке Богослужіння, на якому одночасно служило 4 архієреї, подякував усім за участь і підтримку та побажав продовжувати працювати з молитвою і подякою Богу.


 Олександрійці помітили відсутність на святі міського голови С.Цапюка. Замість нього привітати православних прийшов керуючий справами міської ради В.Чеботарьов.
Олександрійська єпархія була створена на підставі Рішення Священного Синоду УПЦ 27 липня 2007 року.

«10-річчя. Чи багато це, мало?
За рік була налагоджена робота єпархіальних відділів, перш за все катехізаторського і молодіжного, соціального. Священики і люди почули заклик до молитви, до реального релігійного досвіду, побачили і відчули, що вони є не просто частиною формальної богослужбової процедури, а що це  - необхідна частина їхнього життя та майбутнього. На наступний рік були зроблені перші кроки до повноцінної можливості допомагати сім'ям священиків, дружинам покійних священнослужителів і всім нужденним. Менш ніж за місяць був створений і наповнений сайт Олександрійської єпархії, відео-канал, про нас дізналися в соціальних мережах, з'явився телефон довіри. Унікальним досвідом стало онлайн соцопитування населення, яке допомогло побачити "очима людей", якою вони хочуть бачити Церкву і духовенство. Бгато в чому ці поняття допомогли і допомагають, особливо в просвітницькій роботі.
Було налагоджено спілкування з усіма ЗМІ:  там, де раніше не могли, люди почули проповідь, відкрили для себе живе пастирське слово, побачили православ'я більш об'єктивно і різносторонньо.
Величезна увага була приділена і питання сім'ї - був створений Батьківський православний комітет і Клуб православної сім'ї та виховання.
Сьогодні Олександрійська єпархія представлена у всіх сферах, її чують, її бачать. Одне можна сказати впевнено - її помітили і вже немає байдужих людей, які можуть пройти і не помітити. Фестивалі, виставки, конкурси, зустрічі в навчальних закладах, живе спілкування, постійна присутність в пресі, свій сайт, газета, публікації, книги, просвітницькі листівки, акції, часте проведення  Хресної ходи, свої усталені традиції, згуртований колектив.




Немає коментарів:

Дописати коментар