"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 10 березня 2016 р.

Суд відмовив депутатам в задоволенні адміністративного позову проти мського голови




12 січня 2016 року відповідно до розпорядження міського голови відбулася 4-та позачергова сесія міської ради з порядком денним з 2-х питань: 1. Про повторний розгляд регламенту ради (з зауваженнями міського голови); 2. Про внесення змін до міського бюджету на 2016 рік. Зміни до міського бюджету на 2016 рік були необхідні для виділення з міського бюджету коштів на фінансування заробітної плати працівникам переданих до міського бюджету 2-х ПТУ, стипендій студентам цих ПТУ, закупівлі інсуліну для хворих на сахарний діабет мешканців м. Олександрії (потреба в розрахунку на 3000 людей), та компенсації перевізникам за пільговий проїзднаселення, так як державний бюджет України  на ці потреби коштів на 2016 рік не передбачив

. На початку 4-ї позачергової сесії зареєструвалися 31 депутат. Однак, депутати БПП «Солідарність», «Самопомічі», «Батьківщини», Радикальної партії О. Ляшка, «Укропу» - в кількості 20 депутатів, зареєструвавшись, відмовилися приймати участь в голосуванні питань про повторний розгляд Регламенту міської ради та внесення змін до міського бюджету на 2016 рік, не пускали до сесійної зали працівників структурних підрозділів ради чим викликали обурення присутніх членів територіальної громади (мешканців міста), які заявили вимогу про перевибори Олександрійської міської ради у зв’язку з її недієздатністю та неспроможністю вирішувати нагальні питання життєдіяльності міста.
 Так як в сесійній залі були присутні лише 8 депутатіввід «Опозиційного блоку», 3 від «Сили людей», та міський голова С. К. Цапюк з секретарем ради О. М. Богоявленською, більшості для обрання робочих органів ради не було - через саботаж роботи 4-ї сесії 20-ма депутатами від БПП «Солідарність», «Самопомічі», «Батьківщини», Радикальноїпартії О. Ляшка, «Укропу», і тому міський голова вимушений був оголосити 4 позачергову сесію закритою, у зв’язку з відмовою 20 з зареєстрованих на початку сесії 31 депутатів голосувати за обрання робочих органів 4-ї позачергової сесії. Цим депутати порушили свій законодавчий обов’язок протягом двотижневого терміну відповідно до частини 4 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» повторно розглянути рішення «Про Регламент Олександрійськоъї міської ради», яке міський голова зупинив відповідно до зазначеної вище норми Закону.

Незважаючи на відмову брати участь у 4 сесії, депутати від БПП В. Заріцький, А. Коломійцев, та депутат від РПЛ С. Гриценко подали адміністративний позов до Олександрійського міськрайонного суду, в якому просили суд визнати дії міського голови С. К. Цапюка по відкриттю та веденню 4 сесії незаконними.

Але 4 березня 2016 року Олександрійський міськрайонний суд повністю відмовив депутатам В. Заріцькому, А. Коломійцеву, С. Гриценко в задоволенні адміністративного позову, та визнав дії міського голови С. К. Цапюка по відкриттю та веденню 4 сесії абсолютно законними.
Незважаючи на це, зазначені депутати не працюють над регламентом, а безпідставно відмовляються брати участь у роботі ради.


2 коментарі:

  1. "не пускали до сесійної зали працівників структурних підрозділів ради" - чета не припомню такого

    ВідповістиВидалити
  2. Претензии не к нам, текст взят полностью с судовых документов

    ВідповістиВидалити