"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 10 березня 2016 р.

Голову Кровоградської ОДА не можуть люструвати навіть через суд

,

Нинішній голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко підпадає під дію закону "Про очищення влади", однак завдяки активному лоббі в Адміністрації Президента, продовжує займати свою посаду, що є незаконним. Такий висновок можна зробити з інформаційного повідомлення Міністерства юстиції України.
Люстратори з Мінюсту переконані, що голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Кузьменко Сергій Анатолійович відповідає критеріям здійснення очищення влади (люстрації):
Критерій, визначений пунктом 9 частини першої статті 3 Закону, а саме обіймав у період з 25.02.2010 по 22.02.2014 відповідні посади сукупно більше одного року:
голови Олександрійської районної державної адміністрації у період з  30.04.2010 по 29.05.2012 (761 день),
заступника голови Кіровоградської обласної державної адміністрації у період з 29.05.2012 по 19.11.2012  (175 днів)
Крім того, Міністерство юстиції  у  листопаді  2015 року звернулося із запитом до Адміністрації Президента України про виконання вимог Закону України «Про очищення влади» щодо Голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Кузьменка Сергія Анатолійовича.
Станом на 18 лютого поточного року відповідь не отримана.
У лютому 2015 року Громадська рада з питань люстрації при Міністерстві юстиції України звернулася з аналогічним запитом до Адміністрації Президента України. У березні 2015 року Громадською радою була отримана відповідь, у якій зазначалося, що відповідно до вимог Закону вищезазначена особа підлягає звільненню з посади з голови Кіровоградської обласної державної адміністрації.
Більше того, ще у грудні 2014 року Громадською радою з питань люстрації при Міністерстві юстиції було подано позов до Вищого адміністративного суду України щодо не звільнення із посади голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка, який в період з 2010 по 2012 обіймав посаду голови Олександрійської РДА. Суд відмовив у задоволенні позову. Сергій Кузьменко наразі продовжує обіймати посаду голови Кіровоградської ОДА.


,

3 коментарі:

  1. Так может будет справедливая власть, которая отнесется к "перекрашенным" справедливо, а то гоняют умняки и только успевают шапки менять, как в фильме "Свадьба в Малиновке"

    ВідповістиВидалити