"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 9 листопада 2015 р.

Ще не зайшли, а вже дверима грюкнули


Відшуміли передвиборчі баталії, відбулися вибори і врешті решт Олександрія завмерла в очікуванні – кому довірили місто і хто зайде у міську раду.  Хоча прізвища оголосили уже давно, але загальна картина ще не вималювалася. Чесно кажучи після оприлюднення списків олександрійці протверезіли. Полуда спала з очей. А ейфорія поступово переходить в затяжний депресивний стан і лише міський голова ще підтримує у олексанждрійців вогник надії своєю креативною програмою стратегічного розвитку міста, та чи підтримають його новоявлені депутати?. Чи стане їм розуму не встрявати в політичні чвари, а консолідуватися навколо вирішення проблем на благо територіальної громади Надто вже різняться інтереси новообраних.
Обурює олександрійців і те, що ще навіть не переступивши поріг сесійної зали,  представники деяких політичних сил уже заявили, що йдуть «рятувати» олександрійців й насаджувати їм демократію у владі, та в гарячці стали ділити шкуру, ще на вбитого ведмедя. Але цікаво інше – хто ж буде переформатовувати владу ?  Бо деякі новоявлені депутати навіть не  набрали більшості на своїх дільницях. Та недосконалість законодавства дала можливість потрапити таким людям в раду. Тоді постає питання, чи дійсно їх хотіли там бачити люди і чи їм довірили місто ?
Можливо у них і справді є досвід роботи на керівних посадах, можливо престижна освіта, чи досвід господарювання. Адже саме за професіоналізм у владі ратують останнім часом більшість українців. Тож давайте поглянемо хто прийшов …
   Вперше за усі останні роки у міську раду керувати містом прийдуть аж шість безробітніх, а одна із представниць цієї когорти навіть уже заручилася підтримкою, що саме вона буде  не лише впливати на усі процеси в місті,  а й керувати  самим депутатами.. І ще одне «вперше»  – за всю історію існування міської ради вперше в неї входять цього року вихідці, а вірніше працівники, з району. Таке собі братання ? Можливо, аби лишень не «зелені» чоловічки». І що теж цікаво, один із них претендує на дуже важливу посаду, але й те не так страшно, головне, щоб бажання співпали з можливостями. А бажань, як заявляють нові депутати, у них багато і найголовніше з них – зняти з посад усіх заступників міського голови, начальників управлінь, директорів комунальних підприємств і зовсім не важливо те, що ці люди працювали ефективно на благо міста і досвідом могли б поділитьсь із прийдешніми – головне для депутатів – переформатувати, в крайньому разі так було заявлено, а навіщо?...Відповідь ми знайшли в одному з електронних ЗМІ…. (дослівно)  «… а міський чиновницький апарат будуть чекати зміни, адже треба буде швидко і ефективно змінювати ситуацію в місті»  Прочитавши це у олександрійців виникло запитання  в який бік будуть міняти ситуацію ? І навіщо? Чи цього хочуть сьогодні олександрійці ?
 На іншому сайті знайшли відповідь і на це запитання  (цитую) « Таким образом мерию ждет перезагрузка.  И вместе с ней – другой стиль работы. Участники брифинга акцентировали. Что целью перестановок является не передел кресел,.а желание улучшить жизнь горожан»
Так що, городяни будуть жити краще, як тільки переділять крісла і сядуть у них безробітні, електрослюсар,, міксерист, чи фермер з району, а можливо фельдшер районної ветеринарної лікарні?. Ми нічого не маємо проти цих депутатів, якщо їх обрали, але ж  гучні заяви такого рівня треба робити, маючи на це підстави. Але, на жаль, ми ні під час виборів, ні після, так і не почули від новачків реальної програми .Тож і замислюються городяни, чи принесе щось корисне для міста, окрім амбіцій заявлена демократична більшість і чи сформується вона взагалі ?


.

Немає коментарів:

Дописати коментар