"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятницю, 26 липня 2019 р.

На Кровоградщині нема жодного сміттєзвалища, яке б працювало без порушень


На Кіровоградщині 400 сміттєзвалищ і лише половина їх парпостизовані..Під наглядом Держпродспоживслужби області перебуває 404 сміттєзвалища та 3 полігони для збирання твердих побутових відходів.Як повідомляє пресслужба відомства, наразі з числа цих об’єктів лише 216 отримали погоджені паспорти місць видалення відходів (53%). В повному обсязі такі об’єкти паспортизовані у містах Кропивницькому, Олександрії, у Новоукраїнському, Гайворонському, Устинівському та Світловодському районах. В інших районах цей показник становить від 30 до 80%.

Керівник Держпродспоживслужби області Ігор Бойчук зазначив, що навіть на офіційно визначених об’єктах поводження з відходами, у тому числі на тих, що отримали паспорти, виявлені порушення, які є чинниками певної небезпеки для довкілля та населення.
Із загальної кількості діючих 42,3% сміттєзвалищ не відповідають санітарним нормам, у 2018 році таких сміттєзвалищ було 58%, у 2017 – 52%.
Найчастіше на об’єктах поводження з відходами не дотримуються санітарно-захисної зони до житлової забудови, допускають хаотичне накопичення відходів. Серед порушень – відсутність сортування та переробки, ущільнення відходів, що, у свою чергу, призводить до частих випадків самозагоряння.
Ігор Бойчук повідомив, що в минулому році за результатами перевірок територій було ліквідовано 503 несанкціоновані сміттєзвалища.
,


Немає коментарів:

Дописати коментар