"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 11 лютого 2019 р.

Більше 18 тис.олександрійців повідомили поліцію про скоєні злочини

Днями начальник Олександрійського відділу поліції Володимир Хвостов провів прес-конференцію для представників  ЗМІ, де поділився інформацією про підсумки роботи правоохоронців за 2018 рік та порівняв показники з 2017 роком.
Впродовж  2018 року діяльність Олександрійського відділу поліції була спрямована на забезпечення безпеки  городян від протиправних посягань, охорону публічного порядку та викриття осіб, які скоїли кримінальні правопорушення.
 За минулий рік до Олександрійського відділу поліції надійшло 18172 заяви та повідомлення про скоєні кримінальні правопорушення та інші події, що на 1508 заяв більше, ніж в минулому році, це становить 9%. Щоправда зареєстрованих, та внесених до Єдиного реєстру правопорушень у минулому році менше, ніж у 2017 р.

 По 355 кримінальним правопорушенням особи встановлені, але це на 21, 6 % менше, ніж у попередньому році. Для  порівняння питома вага встановлених осіб по області склала 40,6% а по Олександрії  20,3%, що не надто радує працівників поліції, а тим більше олександрійців.
Розслідувано на 90 кримінальних порушень менше (19,9% ) ніж у  2017р. Відразу можемо сказати, що  такі показники начальник Олександрійського відділу поліції пояснює  недостатністю  кадрів та малим досвідом роботи тих, хто працює сьогодні у відділі. Стаж роботи - 5 і менше років, не секрет, що більшість професіоналів за останні роки звільнилися з роботи, а новим працівникам ще треба навчатися та напрацьовувати досвід.
У вчинені кримінальних правопорушень за минулий рік повідомлено  про підозру 130-ти особам, з низ 33-ом обрано запобіжний захід  у вигляді тримання під вартою, 13 – знаходяться під домашнім арештом. Багато клопоту поліціянтам доставляє відсутність у місті ізолятора тимчасового утримання, який на сьогодні ще ремонтується, але, як зазначив В.Хвостов найближчим часом його введуть у дію.
Що до статистики, то у минулому році зменшилась кількість тяжких тілесних ушкоджень  з 8-ми до 6-ти, зі смертельними наслідками від 5-ти до 3-ох. За всіма цими кримінальними порушеннями особи встановлені.

 У місті в минулому році скоєно крадіжок 1166 ( 1316 у 2017р), особи встановлені по 156 злочинах, з них 11 минулорічних. Грабежів  34 ( 60 у 2017р) за кримінальними правопорушеннями встановлено 19 осіб.

Немає коментарів:

Дописати коментар