"Олександрійська правда" тепер у Facebook

середу, 30 січня 2019 р.

Звернень олександрійців до прокуратури поменшало


Як і в Олександрійському відділі поліції, так і у  Олександрійській міській прокуратурі констатують зменшення кількості звернень громадян до правоохоронних органів і це ніяк не означає, що проблем чи правопорушень в місті зменшилося. З огляду на ті скарги, які висловлюють олександрійці   на злочинність в місті і показники – уся статистика піддається сумніву пересічними громадянами. Та все ж, як звітує Олександрійська міська прокуратура упродовж 2018 року  до них надійшло 772 звернення проти 1046 звернень у 2017 році.
Із загальної кількості звернень, які надійшли до  майже половину вирішено  ( 506 звернень).

            Так, найбільша кількість звернень надійшла з питань досудового розслідування  - 312,  з них 171 – від учасників кримінального провадження.
Із загальної кількості звернень, які надійшли до Олександрійської місцевої прокуратури у 2017 році, вирішено  - 686 звернень.
            Разом з тим, у 2018 році на 80 % зменшилась кількість звернень з питань представництва інтересів громадян та держави в суді, порівняно  з 2017 роком,  що обумовлено зменшенням обсягу підстав для представництва інтересів громадян або держави в суді, що пов’язано із вступом в силу окремих положень Закону України «Про прокуратуру» та внесенням змін до Конституції України.

Крім того, у 2018 році на 8,3 % збільшилась кількість звернень з питань нагляду за додержанням кримінально – виконавчого законодавства, у порівнянні з 2017 роком, що обумовлено активізацією прокурорського нагляду на даному напрямку роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар