"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 24 грудня 2018 р.

Єпископ Олександрійський і Свіловодський Боголєп зустрівся з журналістами



Преосвященніший єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп зустрівся з журналістами в просвітницькому центрі св...Бориса та Гліба  Темою для обговорення стали актуальні події в Україні та можливі варіанти їхнього розвитку. Архієрей дав відповіді на питання та закликав до миру в союзі віри і любові.  Перш за все журналістів цікавили події  на території Національного заповідника «Софія Київська», де відбувся так званий об’єднавчий собор, на якому було заявлено про створення нової церковної організації під назвою «Православна Церква України», що виникла внаслідок об’єднання двох  структур: «Української Автокефальної Православної Церкви» та «Української Православної Церкви Київського Патріархату».
 Як зазначив єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп , те, що відбулося , до Української Православної Церкви не має жодного відношення. Для нашої Церкви по суті нічого не змінилося, оскільки розкольники так і залишилися у розколі, а Українська Православна Церква залишається істинною Церквою Христовою в Україні.
На жаль одним з ініціаторів сьогоднішніх випробувань для Української Православної Церкви став Константинопольський Патріархат, який аргументує своє право втручатися в наші церковні справи тим, що наша Церква колись перебувала в його юрисдикції. У зв’язку з цим, хотіли б нагадати, що Руська Православна Церква вимушено проголосила свою автокефалію внаслідок зради Константинопольським Патріархатом православної віри та підписання унії з Римом на Ферраро-Флорентійському соборі у 1439 році.
 Тому сьогодні Константинопольський Патріархат не має жодних моральних та канонічних прав втручатися у внутрішні справи і духовне життя Української Православної Церкви.
Говоряи про об»єднав чий собор, єпископ свіжіє, що він не є об»єднав чим, бо є категоричним і не враховує думки іншої частини  православних християн таж Української Православної Церкви, яких навіть ніхто не запитав, чи хочуть вони таких змін.. Думки наших священиків теж не врахували., Проте ми спокійно ставимося до всього, що відбувається, молимося, працюємо як і раніше. У нашій єпархії усі єдині в своїй вірі й думках і ніхто не пішов на розкол в православії
 Більше того, дії Константинопольського Патріархату вже спричинили те, що можливість відновлення єдності православних в Україні відкинута надовго, якщо не назавжди.
Боголєп закликав  усіх вірних  наші Церкві молитися за тих, хто не розуміючись на  церковних справах, ненавидить нас та нашу Церкву. ,. та, роби усе для того, щоб на нашій землі і серед нашого народу був мир, терпіння, злагода і справжня християнська любов.


Немає коментарів:

Дописати коментар