"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 29 листопада 2018 р.

В Олександрії з наступного року запровадать сортування сміття



На засіданні виконавчого комітету розглянули Програму поводження з твердими побутовими відходами на 2019-2023рр. Актуальність цієї програми ще й в тому, що з 1 січня 2019 р. вступає в дію закон про сортування відходів. Цим документом в Олександрії повинні створити умови для повного збирання, перевезення, утилізації відходів та обмеження їх впливу на оточуюче середовище.
Традиційні способи поводження з ТПВ, що склалися в місті себе вичерпали через технічну недосконалість. Варто змінити суспільне ставлення до сортування і використання відходів. Нова Програма, яку пропонують на розгляд депутатам міської ради передбачає  дотримання вимог законодавства в поводження з ТПВ, зменшення обсягів захоронення побутових відходів шляхом застосування нових сучасних методів їх збирання, перевезення, зберігання, переробки, утилізації та знешкодження.
 Для  цього в програму внесено створення  по місту приймальних пунктів вторинної сировини, впровадження системи роздільного збирання ТПВ, ліквідація звалища , щ межує з вул.. Польовою, будівництво  нового міського звалища ТПВ – друга лінія та ін..

 Міський голова звернувся до присутніх надати й свої пропозиції, щодо впровадження програми, яку будуть затверджувати на наступній сесії міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар