"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 29 листопада 2018 р.

КП"Теплокомуненерго" пропонує платити населенню за тепло 45 грн. за м.кв.

  На черговому засіданні члени виконкому обговорювали питання  встановлення скоригованих тарифів на тепло для населення і для бюджетних організацій. І якщо з бюджетними установами та організаціями питань не виникало, бо там усе йшло до зменшення, то з тарифами для населення довелося подискутувати.

Пропозиції та розрахунки членам виконкому представила директор КП «Теплокомуненерго» Алла Грибачова. Вона зазначила, що причиною підвищення тарифу є збільшення ціни на газ на 23 %. До цього додався ще й ріст заробітної плати, ціни на  електроенергію та воду.. Підсумувавши все це теплогенеруюче підприємство виставило, за словами А.Грибачової, економічно обґрунтований тариф.

Так за попередніми розрахунками  населення буде платити 1712 грн. за Г/кал або 45 грн. за м.кв.. Як сказала  А.Грибачова вартість газу в складовій тарифу складає 70%. В середньому вартість тепла за місяць буде такою:

     в будинках  без лічильників:          в будинках з лічильниками

1-кімнатна квартира – 1398 грн            1-кімн.      -  1061 грн.

2-кімнатна                 -   2030 грн.           2-кімню       1800 грн.

3-кмнатна                  -   2700                   3-кімн.     -   2085 грн. 


 Бюджетні установи та організації, згідно постанови навпаки будуть сплачувати за опалення на 14% менше.

 На засіданні виконавчого комітету вирішили відкласти рішення і обговорити запропоноване корегування тари на громадстких слуханнях.
Міський глова С.Цапюк зазначив, щ у міста не має можливості покривати різницю в тарифах, а його перши заступник Л.Давиденко запропонувала А.Грибачовій  та спеціалістам ще раз перерахувати складову і якщо є хоч найменша можливсть знизити  тариф, то треба це зробити до громадських слухань

Немає коментарів:

Дописати коментар