"Олександрійська правда" тепер у Facebook

середу, 31 жовтня 2018 р.

Тепер монополіст хоче грошей для встановлення лічильників




Для закупівлі і встановлення приладів комерційного обліку води в багатоповерхівках ОКВП «Дніпро-Кіровоград» має витратити половину річних оборотних коштів. Згідно закону, вони мають це зробити до серпня 2019 року.
Про це йшлось під час зустрічі керівництва ОКВП «Дніпро-Кіровоград» із нардепом Романом Семенухою, яка відбулась минулого тижня у Кропивницькому.
Річний оборот підприємства близько 300 млн грн, а встановлення лічильників обійдеться підприємству в 114 млн грн.

По закону до серпня 2019 всі багатоквартирні будинки абонентів мають бути обладнані приладами комерційного обліку води. Тобто у підвалі поставити лічильник, попередньо зробивши проект , за рахунок підприємства, а люди протягом наступних 5 років мають відшкодувати витрати на це у вигляді встановлених внесків.
- Тобто ми повинні знайти 114 млн грн, а населення потім потихеньку буде нам віддавати. У законі є така позиція, що кошти на це можуть знайти і міста. Але, з огляду на це Кропивницький, наприклад, має знайти 57 млн грн. і допомогти людям, щоб вони не платили внески, а фактично допомогти нам – підприємству. Але міста не знайдуть такі кошти. Тобто нам треба шукати кошти. Я розумію, що у держави коштів немає і вона не допоможе, але може хоч по термінах внести якісь зміни, - звернувся заступник ген директора ОКВП до нардепа.
Нардеп пообіцяв звернути увагу на цю проблему і розглянути можливість внесення правок.


Немає коментарів:

Дописати коментар