"Олександрійська правда" тепер у Facebook

вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Дивовижні місця поряд

         Під  час  осінніх  канікул, з 5 по 7 та  з 10 по 12 жовтня  групи  туристів Будинку дитячої та юнацької творчості здійснили  туристичні  експедиції до  найкрасивіших і незвичайних місць в Україні,  які  знаходяться  неподалік  міста  Вознесенськ  Миколаївської області.  Це  Арбузинський та Актовський канйони.

Гранітно-базальтові скелі Арбузинського каньйону сформувалися більше 4 мільярдів років і мають вулканічне походження. А вітер і річка Арбузинка допомогли в створенні дивовижної краси каньйону, який вабить до себе все більшу кількість туристів.
Протяжність Арбузинського каньйону становить приблизно кілометр-півтора.
Внизу каньйону величезні камені, які сотні років омивалися водою, поки не стали круглими і вкрилися красивим лишайником і мохом. Схили - це справжні скелі, зрізи, обриви і оголення, однак серед валунів можна блудити досить довго, поки не знайдете вихід з цього кам'яного лабіринту.
Актовський каньйон часто називають "Долиною Диявола". Між високих скель звивається невелика річка Мертвовод. За легендою, стародавні скіфи відправляли по її течією в останню путь своїх царів. Скелі навколо підносяться на 50 метрів. Як і чому серед рівного степу виникло таке місце зовсім незрозуміло, мабуть колись річка була повноводна. Такий собі американський Гранд Каньйон в мініатюрі. Пейзажі тут неймовірно красиві, особливо на світанку - з першими променями сонця скелі стають персиково-рожевими.
Добиратися до цих  каньйонів  зручно електричкою до ст.. Трикратне.

Керівник туристичної групи, заступник директора з НВР  Мажаєв Ю.В. 




Немає коментарів:

Дописати коментар