"Олександрійська правда" тепер у Facebook

середу, 19 вересня 2018 р.

Приватизація житла здійснюватиметься у ЦНАПі

У 2016 році органи місцевого самоврядування отримали додаткові повноваження з реєстрації прав власності на нерухоме майно. Але функції приватизації житла залишилися в Олександрійському бюро технічної інвентаризації.

По-перше, це унеможливлює існування єдиної бази даних по нерухомому майну, по-друге – усі послуги, що надає БТІ, – платні.
Так як база даних нерухомого майна, якою користується Державна фіскальна служба України наявна лише з 2010 по 2018 рік, податкова не має можливості у повному обсязі виконувати нарахування податку «на багатство» до міського бюджету.
Аби врегулювати дані питання, міським головою С.Цапюком було дано доручення ввести у ЦНАПі послугу з оформлення документації на приватизацію житла.
На сьогодні Олександрійський ЦНАП підготував необхідні документи для набуття відповідних повноважень, які будуть внесені на розгляд виконавчого комітету та депутатського корпусу.

Оскільки БТІ – комунальний заклад обласного підпорядкування, голові Кіровоградської обласної ради О.Чорноіваненку та начальнику КП «Олександрійське бюро технічної інвентаризації» Н.Харченку було направлено листи з повідомленням про відкликання повноважень, переданих БТІ у 1999 році на приватизацію житла; а також сприяти у передачі архіву у найкоротші терміни після прийняття рішення Олександрійською міською радою.
Відповідний проект оприлюднений на сайті Олександрійської міської ради для ознайомлення.

Немає коментарів:

Дописати коментар