"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 30 липня 2018 р.

Порушники поповнюють міський бюджет




В Олександрії продовжують  перевіряти території, де відкрито металоприймальні пункти, й проводиться приймання металобрухту в тому числі й приватні господарства, це присадибні ділянки та гаражі. Більшість  їх власників використовують землю не за призначенням, приймають крадений метал, ще й не платять податки до міського бюджету.
Після проведених рейдів по гаражних кооперативах виявлено, що у 17  здійснюється  комерційна діяльність, торгівля та надаються послуги по ремонту автотранспорту.

Усі порушення фіксуються, складаються відповідні акти і виносяться на   засідання комісії по визначенню збитків завданих територіальній громаді міста. Через нецільове використання земельних ділянок останнім часом вирішується доля  38 об’єктів.
По 11 обєктах  направлено листи на головне управління держгеокадастру у Кіровоградській області, проведена 1 перевірка, застосовано штрафну санкцію у розмірі 14,5 тис.грн. По 6-ти обєктах направлено листи на селищні ради .
Так по 4 обєктах уже направлено претензії по скасуванню державних актів на право власності на земельні ділянки . Шість металоприймальних пунктів  уже припинили свою діяльність, по трьох обєктах сплачені збитки до міського бюджету.
З початку року сплачено збитків завданих територіальній громаді міста у розмірі 447,4 тис.грн., із них 172,4 тис.грн. в добровільному порядку, 275 тис.грн. стягнуто через виконавчу службу Рішенням господарського суду Кіровоградської області стягнуто  збитків завданих територіальній громаді міста з СТОВ «Гірник» у розмірі 447 тис.грн.
Рішенням Дніпровського апеляційного господарського суду стягнуто із «РТ-ГРУП» збитків завданих територіальній громаді міста у розмірі 310 тис.грн.
Робота у цьому напрямку буде продовжуватися й надалі




Немає коментарів:

Дописати коментар