"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 21 червня 2018 р.

В області з"явився офіс громдських детективів




Сьогодні, 21 червня, у регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели засідання круглого столу «Офіс громадських детективів у Кіровоградській області». Команда з адвокатів, журналістів та представників громадських організацій розслідуватимуть порушення прав людини поліцією, сприятимуть «запуску» офіційного розслідування і притягнення винних до відповідальності.

Учасниками заходу стали фахівці системи БПД, адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу; уповноважений голови Національної поліції з питань контролю за дотриманням прав людини у поліцейській діяльності, регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини; представники громадських організацій, які опікуються дотриманням прав людини.
Громадські детективи пройшли спеціальне навчання щодо захисту прав людей, що постраждали від неправомірних дій поліції. Особливу увагу детективи приділяютимуть порушенням прав вразливих груп населення. 
Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Віктор Жученя закликав повідомляти про випадки порушень прав людини та спільно реагувати на неправомірні дії поліції.
 Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.


2 коментарі: