"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 22 березня 2018 р.

Навколо Олександрії об"єднуються сталі та розумні міста



  На засідання Асоціації «Сталі та розумні міста України»  до Олександрії з»їхалися представники міст Кременчука, Світловодська, Шостки, Тростянця та ін.. Всього в Асоціацію вступило вже 6 міст України, а почала об»єднувати навколо себе бажаючих жити в сталому та розумному місті саме Олександрія. Тож, за пропозицією міського голови С. Цапюка усі  зібралися на своє перше засідання, яке відбулося в малій залі міської ради.
Згідно програми  перше слово  тримав сам  Президент Асоціації, олександрійський мер С.Цапюк. Він розповів про шлях Олександрії до включення в Міжнародний проект «Сталі й розумні міста» на світовому рівні. За рекомендацією ООН  спеціалісти в міській раді розробили стратегію  розвитку, супутником Олександрії рекомендували іспанське місто Сан-Кугат, куди довелося з»їздити за досвідом.



 Далі С.Цапюк розповів про кроки, які вже зроблені за Програмою, але в сьогоднішніх умовах з нашим бізнесом працювати складно. Кожен хоче урвати собі побільше коштів з бюджету . Уже організовувались  два тендера, але вони зірвались. Тому С. Цапюк сказав, що самі будемо закуповувати світильники й встановлювати по місту. Також міський голова розповів про ситуацію в освіті та охороні здоров»я та ін..
Як Президент Асоціації  «Сталі та розумні міста України»   С. Цапюк вручив сертифікати  членства в Асоціації  представникам Кременчука, Світловодська, Шостки.


В ході засідання  досвідом поділилися начальник управління освіти  В.Чернецька, директор ЗНЗ № 15 Б Кравченко, заклад якого працює в пілотному проекті «Нова українська школа»
 Про освіту й успіхи в цьому напрямку говорили і представники Шостки.
 Начальник управління економіки Р.Черевашко доповів присутнім про стан та перспективи створення індустріального парку в Олександрії. Присутні  П.Бердацький – представник КП «Кременчук  -Інвест», та спеціаліст по облаштуванню індустріального парку в Шостці дали кілька нагальних порад із досвіду і зазначили, що, коли раніше можна було розраховувати ще й на фінансову підтримку від держави, то сьогодні цього немає.
 Темами для обговорення та обміну досвідом стали також Програма «Оптимізація системи теплозабезпечення Олександрії», про яку доповіла директор КП «Теплокомуненерго» А.Грибачова, та інформація про  впровадження програм і проектів  Інфраструктурного плану  Олександрії, які представив заступник міського голови А.Некрасов. В обговоренні цієї  тем взяли участи і гості міста.

1 коментар:

  1. "Сталі і розумні"...
    А є ще "Зважені і щасливі", теж цікава передача. І сертифікати вручають,..членом у асоціацію))

    ВідповістиВидалити