"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 19 лютого 2018 р.

Заробітчани теж повинні платити податки й утримувати місто



 На разі в таких маленьких містечках,  як наше, постає питання де братии кошти для наповнення міської казни, щоб і надалі утримувати інфраструктуру міста, забезпечувати комфортне і безпечне життя, ремонтувати дороги, навчати дітей в школах, виховувати в дитсадках, лікувати жителів, забезпечувати їх пільгами, в т.ч. і на перевезення пасажирів. В той час, коли держава все більше перекладає свої обов»язки  всіх цих забезпечень на плечі місцевого самоврядування
. В той же час  промислові підприємства не працюють, дрібні та середні підприємці ледве тримаються на плаву, а більшість жителів полишає рідні міста, шукаючи заробітку за кордоном. В той же час ніхто не замислюється над тим, що дорослі члени сім»ї їдуть, а їх діти та немічні батьки залишаються. Вони ходять в школи, лікарні, які утримує місцева влада за рахунок місцевого бюджету – а де ж брати гроші на все це. Можливості малого та середнього бізнесу не безмежні , оббирати їх уже не може більше ні влада, ні самі підприємці не хочуть терпіти все це, Тому й закликають до дискусії  на нашому  сайті. Ось одна із думок :
Підприємці, тримаючи податковий тиск, відсутність належних пільг та інші ущемлення все ж працюють кожен у своєму місті, надають послуги , сплачуючи податки наповнюють казну. Інші ж  громадяни просто їдуть заробляти сугубо для себе й не думають як виживає їх місто і родичі в ньому. То чому б і з них не брати податки з заробленого, або хоч якийсь мінімум на користь міста.
Їдуть  в рабство, працюють в жахливих умовах, позбавляють себе соціального захисту, нормального харчування й відпочинку і , в той же час, не хочуть працювати в рідному місті. « Я готовий платити високі зарплати, так іж, як і за кордоном, але ж  вимагаю і віддачі, як за кордоном,, де працюють без халтури, якісно, без постійних перекурів і вихідних, говорить один із підприємців, - але ж у нас у місті вони так працювати не хочуть… Взагалі зараз дефіцит робочої сили. Люди відвикли працювати як раніше.
Замкнуте коло – люди ледачі у власній державі, у власному місті викладатися не хочуть, а за кордоном йдуть на усі обмеження, працюючи на економіку і бізнес іншої держави. То чи не час  зробити і їх відповідальними за те, що розвалюються наші міста, державу. Нехай і вони відповідають за це, хоча б власним заробленим рублем, гривнею чи
 доларом,  інакше скоро міста зникнуть з мапи, а значить зникне і держава.




1 коментар:

  1. "Їдуть у рабство"... Что может быть целесообразнее, и наиболее достойное, чем ограбить(податью) вернувшегося раба? Это ж так по нашенски!))

    ВідповістиВидалити