"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 25 грудня 2017 р.

Зустріч з владикою - діалог про вічне



Єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп в переддень свого п»ятирічного служіння  на кафедрі провів зустріч з жителями міст. Діалог обрали формою спілкування. «Ми живемо в складний час,багато хто не розуміє що і чому  з нами відбувається. Ми мало спілкуємося один з одним, мало розмовляємо між собою, більшість інформації отримуємо із ЗМІ, але головні життєві питання не висвітлюються, про  те що потрібно християнину не виносять на розсуд. Люди залишаються зі своїми проблемами сам на сам, наголосив Владика, тому така форма спілкування, яку ми сьогодні обрали стане ще одним кроком до пізнання суспільних процесів в нашому житті.
Сьогодні у нашому житті не вистачає простого людського тепла, ніхто не говорить про старість, смерть. Хтось замислювався скільки щодня в Олександрії помирає людей щодня?.. 8-10 як мінімум, але ми про це не говоримо, наш біль нікого не цікавить, ми розучилися ділитися своїми проблемами і слухати інших.. Треба спілкуватися й говорити про те, про що нам по телевізору не скажуть. Тому ми сьогодні тут. Ще один привід для зустрічі – наближення Різдва. Треба зібратися з думками, ще раз запитати себе. Навіщо прийшов Христос, адже це не так просто. Про все це й будемо говорити»
З такими словами єпископ Боголєп звернувся до присутніх і запропонував задавати питання і направляти записки, на які він буде відповідати.
Олександрійців хвилювали питання дати народження Іісуса Христа, чому різниця дата його народження в різних релігіях, чи прослідковується зв'язок народження Христа з астрономічним циклом.
Владику запитали як уникнути новорічних  корпоративів і чи варто їх взагалі уникати. Він відповів, що духовна людина та,яка наближається до Бога і одночасно змінює себе, жити по Законам Божим. Дві людини в одній не повинні жити. В той же час ми не можемо перебувати поза суспільством з його традиціями святами і т.п.. Тому якщо треба йти на корпоратив, то йдіть. Гріхом не буде, але не можна упиватися і об»їдатися, вести себе стримано, розділяючи з колегами чи друзями радість. Господь говорив: « З усіма я буду всім.. «
 В ході бесіди обговорили й ставлення до біометричних паспортів. Єпископ Боголєп констатував, що влада позбавила нас альтернативи і віруючим особливо обирати й не доводиться. ID- картки своєрідні маячки, які держава розставляє для контролю над людиною, вважає єпископ, де перебуває, які має статки, як їх витрачає і т.д. все під контролем держави. Як тільки людям заборонять готівкові кошти, це стане свідченням, що царство антихриста уже близько.
  Ми звичайно можемо відмовитися від біометричних паспортів і залишитися зі старим зразком, чим створити маргинальну групу, й нам скажуть хочете -  приймайте наші правила, ні – живіть окремо. Треба робити свій вибір.
Цікаво, що багато запитань від людей були богословського характеру – про установлення свят, календарі, про духовний шлях людини, причину гріхопадіння перших людей. Звучали і такі запитання, що стосувалися поточного розвитку суспільства – впровадження біометричних паспортів, спілкування в соцмережах, стану освіти. Владика послідовно відповів на всі почуті запитання і висловив сподівання, що такі відкриті зустрічі відбуватимуться у подальшому частіше.

















Немає коментарів:

Дописати коментар