"Олександрійська правда" тепер у Facebook

вівторок, 24 жовтня 2017 р.

Олександрію накрила хвиля шахрайств







   У період з 16 по 23 жовтня до Олександрійського відділення поліції від громадян надійшло 370 заяв та повідомлень, з яких 80 було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За минулий тиждень значно зросла кількість шахрайств: олександрійців ошукують за допомогою телефонних дзвінків, смс-повідомлень, оголошень в Інтернеті.
    Як повідомив начальник сектора моніторингу відділення поліції в Олександрії Сергій Козловський, у зазначений період зафіксовано 33 випадки крадіжок, 1 грабіж, 12 випадків нанесення легких тілесних ушкоджень, 2 випадки зберігання наркотичних речовин, 2 ДТП (одне – зі смертельним наслідком), 17 шахрайств.

    Частина шахрайств Олександрійським відділом поліції була зафіксована згідно звернень мешканців, інша – за повідомленнями, що надійшли від департаменту кіберполіції.
С.Козловський прокоментував деякі з випадків шахрайств. 12 жовтня 52-річній олександрійці о 7-ій ранку надійшло смс-повідомлення про те, що вона виграла автомобіль. Жінка зателефонувала за наявним номером і згодом через термінал перерахувала на вказаний їй рахунок 20 тис. грн. Приз жінка так і не отримала. Ведеться слідство.
    18 жовтня до відділення поліції надійшла заява від 28-річної олександрійки. Жінка розповіла, що до її 80-річного дідуся зателефонував невідомий і повідомив, що його внук опинився у неприємній ситуації. Для  залагодження справи старенькому запропонували передати 3 тисячі гривень, на що той погодився. У невстановлений період часу до місця проживання дідуся прийшов невідомий чоловік і забрав гроші. Прикмет злочинця постраждалий не запам’ятав.
20 жовтня 46-річний олександрієць прочитав оголошення на одному з сайтів про продаж продуктів харчування. Після усної домовленості чоловік перерахував шахраєві, з яким спілкувався по телефону, більше 36 тис. гривень, але товару так і не отримав. Триває слідство.

За даними фактами порушено кримінальні провадження за ч.1 ст.190.

Немає коментарів:

Дописати коментар