"Олександрійська правда" тепер у Facebook

субота, 14 жовтня 2017 р.




Козаки й захисники Вітчизни в Олександрії 14 жовтня ходили колоною по місту, покладали квіти та розважалися біля стадіону «Ніка», саме там відвели  територію для народних гулянь. Деякі олександрійці цього  дня молилися в храма на честь Покрови Пресвятої Богородиці, а деякі вшановували захисників Вітчизни, покладали квіти та брали участь в заходах до дня Козацької слави.





Тож від пл. Соборної пройшли колоною до  пл..Героїв Чорнобиля ( Європейської) де схилили голови перед пам»ятним знаком захисників України., тут пройшов молебень. Зупинилися й в сквері ім..Ю Кравченка, там повинні звести пам»ятник Козаку Усу.


Міський голова С,Цапюк привітав присутніх зі святом, нагородив волонтерів і підкреслив, що цей день є символічним для багатьох поколінь
 З кожним роком все більше людей, а особливо молоді долучаються до цього народного свята, яке відроджує не лише національні традиції, а й підвищує патріотизм і любов до Батьківщини. 
С.Цапюк побажав присутнім міцного козацького здоров’я, незламності духу, благополуччя, добробуту та впевненості у завтрашнім дні. 
. На фестивалі козацької слави  за перемогу на кращий козацький курінь та куліш змагалися команди загальноосвітніх, дошкільних і позашкільних навчальних закладів. За активну участь конкурсанти були нагороджені дипломами. 
Учасники заходу мали можливість скуштувати справжній козацький куліш та різноманітні національні страви.
Розважали олександрійців аматорські колективи.




1 коментар: