"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 28 вересня 2017 р.

Олександрійських педагогів вітали в місті, нагороджували в області, зустрічали в Києві.



З нагоди свята 28 вересня у ПК «Світлопільський» відбулись урочисті заходи.
Міський голова С. Цапюк привітав олександрійських педагогів з професійним святом. Звертаючись до присутніх, Степан Кирилович зазначив, що Олександрія займає перше місце в області за рівнем надання загальної середньої освіти та сер
ед лідерів за підсумками зовнішнього незалежного оцінювання. 

З кожним роком у місті збільшується кількість переможців і призерів предметних олімпіад: минулого навчального року 129 школярів здобули перемогу в обласному етапі та 4 – у Всеукраїнському.
С.Цапюк підкреслив, що міська влада виділяє більше коштів на утримання та розвиток галузі освіти. У 2017 році з державного бюджету було виділено 81 млн грн, з міського - 103 млн грн.
З нагоди свята міський голова подякував педагогам та ветеранам освітянської ниви за їхню старанну, творчу працю, відданість обраній справі, любов до дітей. Він побажав освітянам міцного здоров’я, благополуччя та успіхів у професійній діяльності.




В обласній філармонії відбулися урочистості та святковий концерт до Дня учителя – професійного свята педагогів, яке традиційно відзначають у першу неділю жовтня. Під час урочистої частини освітян області привітали голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко,
Голова облдержадміністрації разом з головою облради вручив обласну педагогічну премією імені Василя Олександровича Сухомлинського цьогорічним лауреатам – Олені Балубі (вчителю іспанської мови навчально-виховного комплексу «Загальноосвітній заклад І-ІІІ ступенів № 9 – спеціалізована школа» Олександрійської міської ради), Ірині Гарасюті (викладачу спеціальних дисциплін державного вищого навчального закладу «Олександрійський політехнічний коледж»), 



- Сьогодні, 28 вересня, з нагоди працівників освіти відбулася зустріч Президента України з представниками освітянської галузі на базі Національного педагогічного університету імені Драгоманова. В ній взяли участь посланці від усіх областей, в тому числі делегація від Кіровоградщини на чолі з заступницею голови облдержадміністрації Світланою Лобановою.
До складу групи від Кіровоградщини увійшли керівники профільних управлінь, Інституту післядипломної освіти, обкому профспілки вчителів та кращих навчальних і позашкільних закладів з Кропивницького, Олександрії, Олександрівки, Нової Праги.

Представники освітянської галузі Кіровоградщини візяли участь у зустрічі з Президентом України Петром Порошенком. Як повідомили організатори, педагоги обговорювали з главою держави положення нового Закону про освіту. Також , відзначели переможців національного конкурсу «Вчитель року».  




5 коментарів:

  1. Хіба в місті тільки привітав?
    А, про 2800, шо ні пари з вуст?

    ВідповістиВидалити
  2. Наша мета правдиве відображення подій... Девіз "ОП"

    ВідповістиВидалити
  3. А для вас більш цікаво скільки коштів положуть їм в кишені ? Так у нас в Олександрії вчителі вже як "священі корови в Індії" чіпати їх не можна, усі виплати в першу чергу їм, усі інші чекають коли виплатять зарплату вчителям, оздоровчі чи відпускні й тоді назбирають на зарплату іншим.

    ВідповістиВидалити
  4. Ні. Дещо інше, а саме: -чи знає шановний автор звідки саме фінансуються(надходять) кошти на заробітню плату вчителям державних і комунальних освітніх закладів? Чи знає, що таке державна субвенція? Що це цільові кошти!
    Аж тоді, цікавим може стати питання, яким чином і звідки, як чорт із табакерки, беруться самоуправно кошти, для "засівання електорального поля". Ця інформація, або й аналіз, мав би суспільне значення для правдивоі Ол.правди, а не "пісня акина" із зовнішньоі святкової мішури.
    До речі, українцям не ложуть у кишені, поготів в україномовному виданні. Положити вони можуть самі, і дещо інше, на своїх керманичів...

    ВідповістиВидалити
  5. Ага..."душу й тіло", ми ж положим.

    ВідповістиВидалити